Kobles til hundedrap

Politibetjent Erik Håland avfyrte 17 skudd mot Nokas-ranerne. Nå må han også svare for hundedrap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politibetjent Erik Håland ble etterforsket av Sefo etter skytingen i forbindelse med Nokas-ranet. Da ble saken henlagt. Nå blir Hålands opptreden i forbindelse med avlivingen av to hunder etterforsket av Spesialenheten for politisaker.

Hundene, av rasen Amstaff, ble i februar sperret inne i en bil og gasset med pepperspray før de ble skutt med en 22 kaliber Smith & Wesson pistol.

-  Skyteglad

-  Bestialiteten som ble utøvd i forhold til hundedrapene bør vurderes i forhold til hans rolle i Nokas-saken. Mannen er tydeligvis en cowboy som mer enn gjerne tyr til våpenbruk, sier Robert Hughes, eieren av den ene av hunden, til Dagbladet.

Forsvarsadvokat John Christian Elden representerer flere av de siktede i Nokas-saken. Han mener at hundesaken kan få betydning for den rettslig behandlingen av Nokas-saken.

-  Håland viser i denne saken en skytegladhet det er vanskelig å forstå, sier Elden til Rogalands Avis. Håland bekrefter overfor samme avis at han var tilstede da hundene ble skutt, men at det ikke var han som avfyrte skuddene.

Frykt

19. september er satt som dato for behandlingen av saken mot de tiltalte etter Nokas-ranet. Nå vil flere domsmenn i Stavanger ha seg frabedt å være meddommere i Nokas-saken. Årsaken er frykt for represalier fra ranerne, det skriver TV 2 Nettavisen.

Sorenskriver i Stavanger tingrett Helge Bjørnestad forteller om utsagn som: Dette har jeg ikke nerver til å være med på.

-  Man må ha respekt for at noen vil ha slike følelser, at det kan gi seg utslag fysisk og medisinsk, og at man vil påberope seg dette som en fritaksgrunn, sier Bjørnestad til nyhetsbyrået ANB. Han legger til at andre er redd saken vil trekke ut i tid.

REKORDUTBYTTE: Ranet i Stavanger fikk et tragisk utfall. Her henter politiet ut mengder av tomme pengekassetter fra Norsk Kontantservice.
<B>DREPT:</B> Arne Sigve Klungland.