Kødder ikke med Kongen

Verden over finnes det hundrevis av Elvis-etterliknere, men det er ikke noen billig kopi som kommer til Norge i dag. El Vez, som kaller seg Den meksikanske Elvis Presley, har absolutt sin egen stil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

El Vez' juleshow «The Merry Mex-mas show» har turnert rundt i Europa de siste ukene, og for første gang skal mannen holde konsert i Norge.

Hovedpersonen, som egentlig heter Robert Lopez (34), er oppvokst i Sør-California og oppfostret på gamle Elvis-låter.

- Jeg kan ikke huske når jeg hørte Elvis første gang. Han var alltid en del av barndommen, sier El Vez til Dagbladet.

Tidligere pønker

Før Robert Lopez gjorde det til sitt levebrød å spille på Elvis' image, var han vokalist i pønkbandet «Zeros» i Los Angeles.

- En av årsakene til at jeg bruker Elvis i min musikalske uttrykksform, er at nesten alle mennesker har et forhold til ham. Derfor kommer også folk til konsertene mine med ulikt utgangspunkt, forteller han.

Politisk korrekt

En konsert med El Vez og kordamene «The Lovely El Vetts», er fylt med mye annet enn gamle Elvis-låter.

Humor, intelligens og råskap preger showet. Elvis-låtene er skrevet om og blitt aktuelle samtidssanger. «Suspicious Minds» er blitt til «Immigration Time», og handler om hvor vanskelig det er for meksikanere å få oppholdstillatelse i USA. Dagens Mexico blir også satt på dagsordenen med hyllest til Zapatist-bevegelsen.

El Vez spiller på Den amerikanske drømmen som Elvis Presley sto for.

- Elvis var fattig og hvit. Mitt publikum har alle hudfarger, men drømmen er den samme for alle, sier han.

KITSCH: Jule-showet til El Vez er ikke et oppgulp av gamle Elvis-svisker. Humor, ironi og meksikansk energi vil nok sette frosne nordmenn i den riktige julestemningen når El Vez i kveld holder konsert på Sentrum Scene.