Det nye coronaviruset Covid-19

- Kode 99!

Slik er det på innsida av coronapandemiens episenter.

NB! STERKE INNTRYKK: Den amerikanske tv-kanalen CNN har fått eksklusiv tilgang til ett av tre sykehus i New York som utelukkende jobber med corona-pasienter. Video: CNN. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- De er så syke at du mister dem i løpet av et hjerteslag.

Det sier åndedrettsterapeut Julie Eason til tv-kanalen CNN, som har fått eksklusiv tilgang til innsida av akuttmottaket på et sykehus i New York City. SUNY Downstate Medical Center er ett av tre i delstaten som bare behandler Covid-19-pasienter.

Legene og sykepleierne som jobber der er under et enormt press.

New York er langt verre rammet av coronapandemien enn andre delstater i USA. 130.700 innbyggere har så langt fått påvist viruset, hvorav over halvparten bor i New York City.

Video fra det dramatiske besøket kan du se øverst i artikkelen. Vi advarer mot sterke inntrykk.

- I dag er det ganske voldsomt. Vi har hatt mange mennesker som har dødd i løpet av veldig kort tid. Vi er forberedt, men når det skjer så mange ganger på ett skift er det vanskelig å tolerere, sier Dr. Cynthia Benson, lege ved akuttmottaket.

Inne på legevakta blir de siste ofrene for coronaviruset pakket inn. Fire personer dør i løpet av CNNs tre timer lange besøk fredag 3. april.

«Code 99»

Legene har gjort sitt ytterste for å redde livene deres. I løpet av det tre timer lange besøket ruvet «Code 99» på høyttalerne seks ganger. Seks pasienter fikk alvorlige hjerte- eller lungeproblemer. Fire av dem døde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer