Klima:

«Kode rød» for menneskeheten

- Tiden er i ferd med å renne ut, sier generalsekretær Karoline Andaur i Verdens naturfond (WWF) om FNs generalsekretær António Guterres uttalelse om at verden er på vei mot 2,7 graders oppvarming.

KORALLER: Hjemmet til utallige, unike arter, blir ekstremt fort påvirket av en varmere verden. En halv grad kan ha alt å si. Det forklarer CICERO-forsker Maria Sand. - Jeg trodde ikke at en halv grad betydde så mye, sier hun. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Går ikke klimautslippene ned, er verden på vei mot 2,7 graders oppvarming, advarer FNs generalsekretær António Guterres.

Det vil i så fall være katastrofalt, sier Guterres i en uttalelse fredag.

Guterres viser også til den ferske klimarapporten fra FNs klimapanel (IPCC), som ble lagt fram i august.

Hele 234 eksperter har bidratt til den over 3000 sider lange rapporten og over 14 000 vitenskapelige arbeider er sitert.

Massive tap

- Rapporten viste «kode rød» for menneskeheten. Men den gjorde det også klart at det ikke er for seint å nå 1,5-gradersmålet. Vi har de nødvendige verktøyene. Men tiden er raskt i ferd med å løpe ut, heter det i uttalelsen fra Guterres.

- Lykkes vi ikke i å nå dette målet, vil det resultere i massive tap av menneskeliv og inntektsgrunnlag, advarer FN-sjefen videre.

Generalsekretær Karoline Andaur i Verdens naturfond (WWF) deler bekymringen.

- Det er ganske ille, og det er ikke overraskende heller, når vi ser de manglende klimaforpliktelser til å redusere klimautslipp verden over. Det som er viktig er at hvert eneste desimal på gradene har enorm betydning for hvor stor påvirkning det får på naturen vår, sier Andaur til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer