- Koder og hint i telefonsamtaler

Statsadvokaten mener at mangelen av normale telefonsamtaler kan være nok til å dømme Hells Angels-sjef Leif Ivar Kristiansen for hasjsmugling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han sitter tiltalt sammen med åtte andre fra Hells Angels-miljøet for å ha importert 346 kilo hasj. Stoffet ble beslaglagt da politiet aksjonerte mot Hells Angels-lokalene på Skarnes utenfor Kongsvinger i august i fjor.

Statsadvokat Terje Nybøe mener at HA-presidentens rolle var «utløsende» for bestillingen av hasjen.

Koder og hint

Påtalemakten mener å kunne bevise dette ved hjelp av avlyttede telefonsamtaler de tiltalte i mellom.

- Det har vært et stort fravær av normale telefonsamtaler mellom de tiltalte. De er mer eller mindre konspiratoriske. De bruker koder og hint, sier statsadvokat Terje Nybøe om telefonsamtalene til Adresseavisen.

Statsadvokaten mener å kunne påvise at med det samme Kristiansen blir løslatt fra varetekt begynner ting å skje.

- Leif Ivar Kristiansen kommer inn og han ordner opp. Han ordner opp i pengeproblemene som medlemmet fra Hells Angels i Oslo ikke klarer, mener Nybøe.

Kristiansen skal blant annet ha lovet å sende penger som Hells Angels i Oslo var skyldig sin søsterklubb i København. Dette skulle visstnok være en forutsetning for at partiet med hasj skulle sendes til Norge.

Delvis skyldig

Kristiansen står anklaget for å ha medvirket til innførsel av hasjpartiet, i tillegg til at han er tiltalt for å ha kjøpt og oppbevart 30 kilo hasj. Kristiansen erkjenner å ha kjøpt 15 kilo hasj, men stiller seg uforstående til resten av tiltalen.

Påtalemyndighetene mener at åtte års fengsel for Kristiansen er rimelig.

Statsadvokaten mener at bevisførselen ikke har svekket tiltalen mot de tiltalte.

- Ut i fra bevisgrunnlaget er det ikke noe som svekker tiltalebeslutningen. Det foreligger ikke rimelig eller fornuftig tvil som kan føre til frifinnelse, sier statsadvokaten i sin prosedyre.

Saken går i Asker og Bærum tingrett. Dom forventes å falle 20. april. Rettsmøtene fortsetter i morgen med forsvarsadvokatenes prosedyrer.

HELLS ANGELS-SJEF: Leif Ivar Kristiansen er tiltalt for å ha smuglet 346 kilo hasj inn i landet. Han er tiltalt sammen med åte andre.