Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Køene vokser inn mot Oslo

Ligger an til reprise av gårsdagens kaos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved 7.30-tiden tirsdag snirklet trafikken seg framover fra Holmen på E18 og innover mot Lysaker. Nordfra på E6 det går det også tregt fra Skedsmovollen og inn mot sentrum.

- Om det blir så ille som i går, vet vi ikke ennå, for tirsdag morgen er normalt sett trafikktung. Men vi ser at det bygger seg opp hele tiden, spesielt på E18 fra Asker og innover mot sentrum, sier Ole Fredrik Haugen ved Vegtrafikksentralen til NTB.

Noen timer senere kan samme Haugen konstatere overfor Dagbladet at trafikken rundt hovedstaden flyter fint. 

Trafikkaoset, som frustrerte mange i går skyldes delvis norgeshistoriens største togstans.

Fra helgen ble all trafikk gjennom Oslotunnelen stengt. Samtidig har Oslo S lukket dørene på grunn av vedlikeholdsarbeid, i tillegg til at Oslofjordtunnelen er stengt som følge av brannen forrige uke.

Mandag varte morgenrushet inn til hovedstaden til langt utover ettermiddagen, noe som også gikk hardt utover NSB, som hadde satt inn buss for tog på sine strekninger.

NSB var ikke klar over at Statens vegvesen planla utbedringer av E6 nordover fra Oslo samtidig med togstansen. En innsnevring ved Alnabru i forbindelse med rehabilitering av ei bru skapte ytterligere køer for både bilister og kollektivreisende.

Sånn kan vi ikke ha det, mener NSB, som krever en normal situasjon på veiene. Seksjonsleder Anders Aaram i Vegvesenet i Oslo sa mandag til NTB at de vil ta en evaluering etter tirsdagstrafikken og se på mulige tiltak.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media