Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Koenigsegg avlyser Saab-kjøp

Forhandlingene med amerikanske General Motors førte ikke fram.

VILLE KJØPE SAAB: Bård Eker, som er storaksjonær i Koenigsegg.   Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
VILLE KJØPE SAAB: Bård Eker, som er storaksjonær i Koenigsegg. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Koenigsegg opplyser at det ikke blir noe kjøp av den svenske bilprodusenten Saab etter at forhandlingene med GM ikke førte fram, melder NTB.

- Vi er åpenbart veldig skuffet over avgjørelsen om å trekke seg fra Saab-kjøpet, sier GMs toppsjef Fritz Henderson ifølge Dagens Næringsliv.

- Tidsfaktoren har alltid vært kritisk for vår strategi om å blåse nytt liv i selskapet, står de i en uttalelse fra Koenigsegg ifølge Reuters.

Komplisert prosess
- Det ser ikke ut som at vi kommer i boks med avtalen, sier Christian von Koenigsegg til det svenske nyhetsbyrået TT.

Han mener det har vært vanskelig å sette en presis tidsramme rundt kjøpet.

- Vi hadde siste deadline 30. november, og vi så i dag at det ikke er sannsynlig å få i stand avtalen til da, sier Koenigsegg.

Han vil likevel ikke kommentere hvem som har dratt ut tiden, men sier at det har vært en svært komplisert prosess.

Avgjørelse om Saab i neste uke
Informasjonsdirektør Eric Geers i Saab Automobiles bekrefter overfor Svenska Dagbladet at Koenigsegg Group har trukket seg fra avtalen.

I august undertegnet Koenigsegg en avtale med GM om å kjøpe Saab. Da kom det fram at det mangler tre milliarder kroner for å få finansieringen på plass.

Geers i Saab forteller at det som nå skjer kommer som en overraskelse på han, men at de ikke vil spekulere i hva som nå skjer videre. Ifølge han blir GM å avgjøre Saabs fremtid i neste uke.

Kan legges ned
På spørsmål om det kan føre til nedleggelse av den svenske bilprodusenten, svarer informasjonsdirektøren at dette ikke er noe han vil spekulere rundt.

General Motors vurderer nå om Saab-merket med dets fabrikker nå skal legges ned, sier en person med kjennskap til GMs planer til nyhetsbyrået Bloomberg. Planene vil gjennomgås på et møte tirsdag 1. desember, sa personen som ikke ville bli identifisert.

- Dette er fryktelig trist, sier storaksjonær Bård Eker i Koenigsegg til Dagbladet.

SAAB: Saab Aero X Concept. Foto: Saab
SAAB: Saab Aero X Concept. Foto: Saab Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media