- Koenigsegg er bra for Saab

Norske næringslivsprofiler applauderer kjøpet.

INGEN VONDE MINNER: Tommy Sharif har bare godt å si om Koenigsegg til tross for tidligere disputter. Her er han på sitt dekksenter. (Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix)
INGEN VONDE MINNER: Tommy Sharif har bare godt å si om Koenigsegg til tross for tidligere disputter. Her er han på sitt dekksenter. (Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no):

I dag ble det klart at SAAB blir delvis norskeid. General Motors selger Saab Automobile til sportsbilprodusenten Koenigsegg, bekrefter Saab og GM.

Dagbladet tok en ringerunde til norske næringstopper for å høre hva de har å si om at Saab nå får norske eierhender.

Norsk porsjon av bilindustrienInvestor Riulf Rustad skryter av Eker. - Han har vist seg både kreativ og flink, og med evne til å tenke langsiktig, sier Rustad til Dagbladet.

Rustad legger heller ikke skjul på at han gleder seg over at Saab nå blir norsk. - Det er ordentlig moro at en norsk investor nå tar en porsjon av bilindustrien, sier Rustad.

Bård Eker fra Fredrikstad får en direkte eierandel i Saab på 11,8 prosent gjennom Eker Group, skriver Dagens Næringsliv. Men Ekers andel blir i realiteten enda større, siden han også er en av to eiere i Koenigsegg Group, som vil eie 23,4 prosent av Saab.

Forrige uke uttalte Eker til Dagbladet at han hadde flere gode løsninger for Saab. - Er satsning på brenselceller og el-biler et mulig scenario?- Ja. Uansett hvilken del av transportindustrien man jobber i må man tenke miljø, sa Eker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer