- Koenigsegg er «fasade» i spill om Saab

Norske og amerikanske investorer står bak . Penger er det nok av, skriver svensk næringslivavis.

SAAB NESTE?  Fredrikstad-designeren Bård Eker (til venstre) og bilgründer Christian von Koenigsegg presenterer et av de svensk-norske "eggene" i Dubai. Foto: LEIF STANG.
SAAB NESTE? Fredrikstad-designeren Bård Eker (til venstre) og bilgründer Christian von Koenigsegg presenterer et av de svensk-norske "eggene" i Dubai. Foto: LEIF STANG. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Den svenske sportsbilprodusenten Koenigsegg brukes som «varemerke» for en gruppe investorer som vil overta kriserammede Saab. Bak merket står norske og amerikanske investorer, skriver Dagens Industri.

Fredrikstad-mannen Bård Eker har siden begynnelsen av året samlet kapital til et framstøt mot Saab, skrev den svenske avisen fredag.

Investorgruppen han leder, skal ifølge di.se ha så godt med penger at de ikke trenger lånegarantier fra den svenske staten.

Bård Eker driver selskapet Eker Design, som i sin tur eier 49 prosent av aksjene i Koenigsegg.

- Selve Koenigsegg og deres administrerende direktør Christian von Koenigsegg har ingen ting med handelen å gjøre, het det videre på di.se.

«Varemerke»

- Dette er bare varemerket som pengene samles bak - og penger er det nok av, ifølge DI. Kjøperne skal ha så sterke finanser at de ikke trenger å benytte seg av lånegarantiene som den svenske staten har tilbudt å stille, ble det framholdt.

Flere store norske investeringsselskaper benekter at de overhodet er inne i bildet, skriver nettstedet e24.se med henvisning til Aftenposten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer