Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Koenigseggs avtale om kjøp av Saab skal være klar

Melder svensk TV.

BLIR KJØPT AV KOENIGSEGG:  Saab-avtalen skal være klar, melder svensk tv. Foto fra Saab.
BLIR KJØPT AV KOENIGSEGG: Saab-avtalen skal være klar, melder svensk tv. Foto fra Saab. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avtalen mellom General Motors og Koenigsegg Group om kjøp av den kriserammede bilfabrikken Saab er klar, melder svensk TV.

Ifølge kilder Sveriges Television har snakket med, blir avtalen presentert tirsdag. Men finansieringen skal ennå ikke være klar.

En avtale om overtakelse av aksjene skal allerede være undertegnet, der Koenigsegg Group tar over GMs aksjer i Saab Automobile for en hemmelig sum.

Saab selv vil ikke bekrefte opplysningene.

- Saab vil ikke kommentere dette, ettersom det er GM som er det selgende selskapet, sier Eric Geers, informasjonssjef i Saab Automobile.

Heller ikke GM Europa ønsker å kommentere ryktene.

Karin Kirchner, ansvarlig for finansiell kommunikasjon i GM Europa, vil ikke avsløre hvor langt forhandlingene har kommet.

- Vi har ingen kommentar om dette på nåværende tidspunkt, sier hun.

Saab Automobile ble kjøpt opp av GM i 2000, men er nå på konkursens rand. Tidligere i år ble det kjent at Koenigsegg ved hjelp av norske investorer ønsker å overta Saab.

(NTB)

SPORTSBIL I LUKSUSKLASSEN:  Koenigsegg leverer i dag noen svært eksklussive biler. Nå ser de ut til å klare å ta over Saab.
SPORTSBIL I LUKSUSKLASSEN: Koenigsegg leverer i dag noen svært eksklussive biler. Nå ser de ut til å klare å ta over Saab. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media