Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Koffertdrapet: Løslatt mann i 20-åra hevder han ble tilkalt til åstedet etter drapet

Fortsatt siktet for drap.

UNDERSØKTE ÅSTEDET: Politiets kriminalteknikere jobbet på åstedet fram til søndag ettermiddag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
UNDERSØKTE ÅSTEDET: Politiets kriminalteknikere jobbet på åstedet fram til søndag ettermiddag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To menn (24 og 26) og en kvinne i starten av 20-åra ble mandag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud av Oslo tingrett.

Alle tre er siktet for å ha drept en 34 år gammel mann i en leilighet på Ammerud i Oslo. Liket av mannen ble funnet i en koffert i et skogholt ved Ammerud skole fredag i forrige uke.

Totalt ble fem personer siktet for drapet, men to av dem ble løslatt og sjekket ut av saken kort tid etter. Siktelsen mot den ene løslatte ble trukket, men den andre løslatte, en mann i 20-åra, er fortsatt siktet for drap eller medvirkning til drap får Dagbladet opplyst.

Tilkalt av de siktede etter drapet - Det stemmer at vi har siktet en fjerde person som ble løslatt for drap eller medvirkning til drap. Den videre etterforskningen vil vise hvilken rolle vedkommende kan straffes for, sier politiadvokat Karki Kirkhorn ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Den siktede er ikke varetektsfengslet fordi kriteriene for varetekt ikke er oppfylt, forteller politiadvokaten.

Dagbladet får opplyst at den siktede mannen i avhør hevdet at han bare ble tilkalt til åstedet av de siktede etter at drapet var begått, og at han utover det ikke har noen befatning med drapet.

- Vi har avklart rollen hans, men utover det kan jeg ikke gi noen kommentar, sier Kirkhorn.

Den siktede har ikke oppnevnt forsvarer.

Hengt opp plakater Spørsmålet om når 35-åringen ble drept står sentralt i etterforskningen. Politiet har blant annet hengt opp små plakater i nærområdet der drapet ble begått, med beskjed om at alle som var i Ammerud- og Kalbakken-området fra kl. 10 onsdag 27. april til kl. 07.30 fredag 29. april og som har tatt bilder eller video om å melde seg.

- Vi prøver å kartlegge ulike bevegelser i området på best mulig måte, og har derfor bedt om at de som kan ha tatt bilder eller videoer i et relativt romslig tidsrom om å melde seg, sa Kirkhorn til Dagbladet på mandag.

Den drepte 34-åringen bodde på Kalbakken, like ved Ammerud.

Mandag sa Kirkhorn til Dagbladet at drapet skjedde «noe tid» før 34-åringen ble funnet i en koffert som to av de siktede i saken forsøkte å få med seg opp mot skogholtet ved blokka som 24-åringen disponerte.

Politiadvokaten forteller at dødsårsaken fortsatt ikke er helt klarlagt, men at deler av liket ble funnet på forskjellige steder.

24-åringen har erkjent drapet Den tidligere voldsdømte 24-åringen som disponerte leiligheten der 35-åringen ble drept, har erkjent at han begikk drapet.

De to andre siktede, en 26 år gammel kampsportutøver som fra før er siktet for å ha skutt og skadet en mann, og en kvinne i starten av 20-åra, har forklart at de var på stedet da 34-åringen ble drept, men nekter for å ha medvirket til drapet.

Hele Norges coronakart