Koffertdrapet på Ammerud: Kvinne (27) løslatt, men fortsatt siktet

To menn fortsatt i varetekt. Politiet: ferdig etterforsket i november.

DREPT OG PARTERT: 35-åringen ble drept i en leilighet i denne blokka i Ammerudhellinga, trolig onsdag 26. april. To dager etter varslet naboer om en merkelig forflytning av en koffert på en gangvei rett utenfor blokka. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET.
DREPT OG PARTERT: 35-åringen ble drept i en leilighet i denne blokka i Ammerudhellinga, trolig onsdag 26. april. To dager etter varslet naboer om en merkelig forflytning av en koffert på en gangvei rett utenfor blokka. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En av de tre som er siktet i tilknytning til parteringsdrapet på Ammerud i Oslo i slutten av april i år, er løslatt etter fire måneder i varetektsfengsel.

Politiet har ikke bedt om forlenget fengsling av en 27 år gammel kvinne.

- Hun er fortsatt siktet for drap eller medvirkning til drap sammen med to menn, som fortsatt sitter fengslet. For kvinnens del anser politiet at det ikke lenger er fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Kari Kirkhorn i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

De to mennene - 24 og 26 år gamle - har ikke motsatt seg å sitte fengslet, opplyser Kirkhorn.

- Ingen andre er nå siktet i saken. Politiet regner med å være ferdig etterforsket og overrekke materialet til statsadvokaten for tiltalebeslutning i november, sier politiadvokat Kirkhorn.

Det var om morgenen fredag 28. april at politiet fant en koffert med kroppsdeler mindre enn hundre meter fra blokkbebyggelsen på Ammerud.

Naboer varslet

Det var naboer som varslet politiet om mistenkelig bæring av en koffert. De to siktede mennene ble pågrepet like i nærheten.

Drapsofferet var en 35 år gammel mann.

- Etterforskningen viser at mannen ble drept inntil to døgn før liket ble funnet. Han var blitt utsatt for mye vold. Alle de tre har innrømmet at de var på drapsåstedet og erkjenner en eller annen tilknytning til siktelsen. Flere detaljer fra etterforskningen kan vi ikke gå ut med foreløpig, sier politiadvokat Kari Kirkhorn.

De siktede har ikke tilgang til hverandres forklaringer, men har tilgang til media i fengselet.

Det er klart at leiligheten der 35-åringen ble drept ble disponert av de to siktede mennene.

- Rollespill

Det har også vært flere personer innom leiligheten rundt tidspunktet da 35-åringen ble drept.

En 37 år gammel mann, som opprinnelig var siktet i saken, men løslatt allerede i begunnelsen av mai, har forklart til politiet at det var et «tvungent rollespill» i leiligheten i forkant av drapet.

Den forklaringen har politiet og retten funnet lite troverdig.

Politiadvokat Kari Kirkhorn bekrefter at de tre siktede og andre som var i leiligheten tilhører et rusmiljø.

De to mennene er tidligere dømt for vold.

Den eldste var siktet for å ha skutt og skadd en annen person i september i fjor, da han ble pågrepet og siktet for Ammerud-drapet.

- Den lsølatte kvinnen er også kjent av politiet, men for mindre alvorlige forhold, sier politiadvokaten.

'

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer