Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Koffør i helvete e du prkert på taxiholdeplass?» sto det på lappen under Henrys P-bot

Beskjed fra mystisk avsender.

 BOT OG BESKJED:  Med bota Henry Olsen fikk, var det også lagt ved en beskjed på en annen lapp. Under tittelen «Meddelelse» sto det «Koffør i helvete e du prkert på taxiholdeplass?». Foto: Privat
BOT OG BESKJED: Med bota Henry Olsen fikk, var det også lagt ved en beskjed på en annen lapp. Under tittelen «Meddelelse» sto det «Koffør i helvete e du prkert på taxiholdeplass?». Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - «I helvete», tenkte jeg, da jeg fant bota og den hvite papirlappen under, sier tromsøværing Henry Olsen (70) til Dagbladet om den noe uvanlige beskjeden han fikk sammen med et parkeringsgebyr før jul i år.

Under den gule lappen som fortalte Olsen at han hadde parkert ulovlig og hvilken sum han nå skyldte parkeringsselskapet, fant han nemlig en hvit kvitteringslapp med en beskjed til Olsen.

I store bokstaver sto det på lappen: «Koffør i helvete e du prkert på taxiholdeplass?».

Det var avisa Nordlys som først omtalte saken (krever innlogging).

Nytt skilt Historien begynner noen timer senere den samme kvelden. På vei til et julebord på Hotell With i Tromsø sentrum før jul, lette Olsen etter en parkeringsplass nært tilknyttet lokalet hvor festlighetene skulle arrangeres.

Olsen skulle ikke ta seg en dram i år, og bestemte seg derfor å ta bilen.

Han ville parkere bilen et lite stykke unna hotellet, på et sted han har «parkert i alle år». Nå var det imidlertid satt opp et taxiholdeplass-skilt der.

Etter hvert parkerte Olsen forbi holdeplassen, bak en annen bil. Føreren av den andre bilen ble konferert: her var det greit å stå, kom Olsen og føreren fram til.

Det viste seg altså å være feil.

- Parkerte «litt ulovlig» Da Olsen kom tilbake fra julebordet senere samme kveld, fant han altså bota og den hvite lappen.

- Jeg parkerte vel «litt ulovlig» og har betalt bota, sier Olsen humoristisk til Dagbladet.

Først ble han litt irritert over både bota og den hvite papirlappen med det belærende budskapet, men nå ser Olsen lysere på saken.

- Jeg tok den med til gutta jeg drikker kaffe med hver dag på hotellet vi hadde julebord. Nå har det blitt en morsom historie, sier Olsen og ler.

Mystisk avsender Parkerignsbota er han sikker på hvem som ga ham, den var tross alt signert, men den hvite kvitteringslappen som lå sammen med gebyret for feilparkeringen, har han ikke anelse om hvem som kan ha lagt der.

- Kanskje noen i taxiselskapet, eller noen andre. Jeg vet ikke hvem det kan ha vært, sier 70-åringen.

Og det er heller ikke så viktig for ham å oppklare. Både bota og lappen har han fremdeles beholdt og kan fortsette å være en morsom historie i årene som kommer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media