Kofi Annan til krig mot aids

FNs generalsekretær Kofi Annan vil etablere et kjempefond i kampen mot aids.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kofi Annan vil oppfordre til samarbeid og bevilgninger når han taler under aids-konferansen som åpnes i Abuja i Nigeria i dag.

Konferansen er et samarbeid mellom Organisasjonen for Afrikansk Samhold (OAU) og Verdens Helseorganisasjon (WHO).

Blant delegatene er tidligere president Bill Clinton og rundt 50 afrikanske statsledere - som sammen skal komme fram til ulike strategier i kampen mot aids og andre infeksjonssykdommer, ifølge BBC. Målet er at statslederne skal enes om en avtale som vil binde deres respektive regjeringer til å satse mer i aidskampen.

- Vi trenger penger. Krigen mot aids kan ikke vinnes uten mye mer midler enn hva som har vært tilgjengelig til nå, sier Kofi Annan.

Afrika hardest rammet

I løpet av konferansen antas det at Annan vil presentere et program som skal bekjempe utbredelsen av aids i Afrika. Kontinentet alene står for 70 prosent av hiv-forekomsten i verden. I 16 afrikanske land er mer enn en av ti voksne smittet av viruset. Aids-epidemien er spesielt utbredt i Afrika sør for Sahara, ifølge BBC.

Kofi Annan mener epidemiens omfang er den største utfordingen for å fremme utvikling i Afrika.

- Det er derfor jeg har gjort kampen mot aids til en personlig prioritet, sier han.

Konferansen vil også styrke kravet fra flere afrikansk land om retten til å kjøpe billige medisiner.

<B>HOVEDTALER PÅ AIDSKONFERANSE:</B> - Vi trenger penger. Krigen mot aids kan ikke vinnes uten mye større midler enn hva vi har i dag, sier Kofi Annan.