Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kofi Annan til Oslo

Generalsekretær Kofi Annan i FN besøker Oslo i forbindelse med en giverlandskonferanse for Sudan i tidsrommet 11.-12.april.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge FN-sambandet er målet med konferansen å få internasjonal støtte til gjenoppbygging og utvikling av Sudan, samt å bidra til at fredsavtalen mellom Sudans regjering og Sudan Peoples Liberation Movement/Army (SPLM/A) kan overholdes.

Avtalen ble undertegnet 9. januar i år.

Norge er vertskap for konferansen, og Utenriksdepartementet gikk derfor bredt ut og inviterte også arabiske land.

Blant de inviterte var blant andre USAs utenriksminister Condoleeza Rice og Verdensbank-sjef James Wolfensohn.

Forhandlingene i forkant av fredsavtalen ble ledet av et særskilt sekretariat under IGAD (Intergovernmental Authority on Development), og den norske utviklingsministeren, Hilde Frafjord Johnson, hadde under hele forhandlingsløpet tett kontakt med begge partene. Norge hadde også observatører og ressurspersoner til stede under alle forhandlingsrundene.

For at giverkonferansen skulle finne sted har det vært stilt krav til partene i Sudan om at det måtte være en viss fremgang i gjennomføringen av fredsavtalen.

(ANB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!