Kohinoor får svar i dag

Helsetilsynet i Oslo og Akershus kommmer med rapport om ambulansesaken klokken 15.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Kohinoor er på vei ut døra på vei til pressekonferansen nå, sier Kohinoors far Nils Nordberg til Dagbladet.no.

Ifølge VG Nett har Kohinoor Nordberg har bestemt seg for å saksøke ambulansesjåførene som forlot samboeren hennes Ali Farah i Sofienbergparken.

- Vi kommer til å gjøre det, fordi saken er så grov. De var rett og slett slemme, og sa mange stygge ting, sier Nordberg til VG Nett.

Dette avviser imidlertid hennes far overfor Dagbladet.no etter å ha konferert med sin datter i bakgrunnen.

- Det er for tidlig å si noe om søksmål, men det er mulig advokaten har kommet frem til en konklusjon. Vi vil avvente hva som kommer frem på pressekonferansen i ettermiddag, sier Nils Nordberg.

Også Kohinoors advokat Abid Q. Raja avviser søksmål.

Noe søksmål har ikke vært lansert fra vår side. Det er noe pressen spekulerer i. Vi regner med at politi og Helsetilsynet kommer med de riktige reaksjonene og at det vil bli straffesak mot ambulansesjåførene, og at det får konsekvenser for deres arbeid, sier Raja til Dagbladet.no.

I dag klokken 15 vil Helsetilsynet i Oslo og Akershus legge fram en rapport etter ambulanseskandalen.

AVVISER SØKSMÅL: Kohinoor sammen med advokat Abid Q. Raja avviser søksmål mot ambulansesjåførene som forlot samboeren hennes blødende i Sofienbergparken. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
AVVISER SØKSMÅL: Kohinoor sammen med advokat Abid Q. Raja avviser søksmål mot ambulansesjåførene som forlot samboeren hennes blødende i Sofienbergparken. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer

Fylkeslegen har allerede varslet at han har funnet kritikkverdige forhold i saken, som vil bli sendt videre til Statens helsetilsyn. Det er de som må ta stilling til en eventuell reaksjon mot de to ambulansesjåførene og Ullevål sykehus.

- Jeg kommenterer det ikke nå. Jeg venter på uttalelsen fra Fylkeslegen, og må ta en ting ad gangen, sier advokat Rudjord Bjørn som representerer en av ambulansesjåførene til Dagbladet.no.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

Kohinoor får svar i dag