Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Koigi wa Wamwere ble ikke valgt

Koigi wa Wamweres parti Kenda gjorde et dårlig valg i Wamweres hjemdistrikt, og han får dermed ikke plass i nasjonalforsamlingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kenyas nasjonaldemokratiske allianse (Kenda) fikk ifølge Wamwere selv rundt 10.000 stemmer i det valgdistriktet han stilte i, mens kandidaten fra Demokratisk parti (DP) fikk 25.000.

- Vi gjorde slett ikke noe godt valg, sa Wamwere i dag på telefon fra hjembyen Nakuru. Han innrømmet at resultatet var skuffende.

- Det hadde vært lettere å fortsette kampen for reformer og demokrati i nasjonalforsamlingen enn utenfra. Men fortsette gjør vi, sa han.

Selv om opptellingen etter fiaskovalget i Kenya i dag ikke var ferdig, var det klart at også presidentvalget var mislykket for Wamweres del. Det er svært få kenyanere som har gitt sin stemme til den tidligere politiske fangen.

Han forklarer det dårlige resultatet blant annet med at kenyanerne i større grad enn tidligere har stemt i samsvar med sin etniske tilhørighet. Folk fra hans egen stamme, kikuyuene, likte ikke at han har oppfordret folk til å stemme etter sin individuelle overbevisning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!