Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kokain bak drosjedrapet

Drosjesjåføren Thomas Knutsen (24) ble lokket med til Nittedal og skutt natt til 27. januar, angivelig fordi han skulle ha tystet til politiet om kurervirksomhet med kokain i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge 22-åringen, som først ble arrestert i saken, var det hans medsiktede 21-åring som skjøt Knutsen i drosjen.

Etter det Dagbladet: på nettet får opplyst, var 21-åringen passasjer i drosjen til Knutsen på vei til Nittedal, mens 22-åringen kjørte vekselvis foran og bak drosjen til Knutsen.

Samtidig sendte de meldinger til hverandre på mobiltelefon. Dette ga politiet et utmerket utgangspunkt i etterforskningen, fordi begge de siktede løy om sine bevegelser drapsnatta, noe politiet kunne sjekke med utskrift fra såkalte basestasjoner for mobiltelefoner langs ruta.

22-åringen forklarer at han fra i fjor sommer hadde transportert kokain for en angivelig russermafia i Oslo. Han fikk etter hvert kalde føtter, og Knutsen skal ha tatt over.

Fortatt ifølge 22-åringen, skal han ha fått vite at Knutsen hadde vært hos politiet og tystet om denne virksomheten. Bakgrunnen for å lokke med seg Knutsen til Nittedal, var å skremme ham til å holde kjeft overfor politiet i framtida.

Overfor Dagbladet: på nettet blir det understreket at denne historien ikke er bekreftet fra annet hold.

Advokat Morten Kjensli, som forsvarer 22-åringen, vurderer, etter det Dagbladet: på nettet erfarer, å be om judisiell observasjon av sin klient.

22-åringen forklarer at de lokket Knutsen til Nittedal for å skremme ham til taushet, men det skal ha oppstått krangel mellom 21-åringen og Knutsen i drosjen, med det resultat at Knutsen ble skutt.

- Skuddet kom helt overraskende på meg, forklarer 22-åringen.

Knutsen er etter alt å dømme skutt med en pistol som ble stjålet fra en forretning utenfor Fredrikstad helga før drapet. De siktede har også tilstått dette forholdet. En av pistolene som ble stjålet, har vært avbildet i Dagbladet sammen med 22-åringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media