Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kokain i trusa

Kvinne (22) tatt på svenskegrensen med over et halvt kilo kokain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - 22-åringen hadde rett og slett på seg en spesialsydd truse som pakken med kokainet var sydd inn i. Vi oppdaget narkotikaen gjennom kroppsvisitasjon. Trusen var ganske stor så da vi tok den av, så vi raskt at det var noe sydd inn i den, sier kontorsjef for grensekontrollen, Wenche Fredriksen til Dagbladet.no.

Kvinnen prøvde å smugle med seg 651 gram kokain da hun onsdag ble tatt i Svinesund, skriver Fredrikstad blad. Hun er nå varetektsfengslet i Halden.

Ny metode

Ifølge Fredriksen er trusesmugling en uvanlig fremgangsmåte.

- Ingenting setter grenser for hvor spesielle steder smuglere gjemmer narkotika, men jeg har aldri vært borti et tilfelle hvor narkotikaen er sydd inn i trusa, sier Fredriksen til Dagbladet.no.

- Hvilke andre spesielle metoder har dere vært borti?

- Smuglere har sydd inn narkotika i alt fra skosåler til dresser. Andre har fått bilmekanikere til å sveise inn narkotikaen i bensin- eller dieseltanker, forteller Fredriksen.

- På ferietur

IKKE AKKURAT FRANSK ÅPNING: Dette er trusa den franske statsborgeren brukte da hun prøvde å smugle inn kokain til Norge. Alle foto: TOLLVESENET
IKKE AKKURAT FRANSK ÅPNING: Dette er trusa den franske statsborgeren brukte da hun prøvde å smugle inn kokain til Norge. Alle foto: TOLLVESENET Vis mer

- Kvinnen er fransk statsborger, men hun har bakgrunn fra tidligere Jugoslavia, sier Fredriksen.

Trusesmugleren  forklarte politiet at hun bare skulle på ferietur til Oslo. Ifølge henne selv kjenner hun ingen som bor i Oslo, hun skulle derfor bo på hotell.

- Hun forklarte at en venninne fra Frankrike senere skulle reise inn til Oslo for å treffe henne, sier Fredriksen.

Det er ikke bare narkotika som blir forsøkt smuglet over landegrenser på kreative måter. Ifjor ble en kvinne i australia tatt for å ha prøvd å smugle 51 levende fisk i skjørtet sitt.

661,2 GRAM: Så mye kokain hadde 22-åringen i trusa.
BESLAGLAGT: Dametrusa er beslaglagt av tollvesenet.