Kokain-sjokk i EU-parlamentet

Tv-kanalen sjekket toalettene i all hemmelighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tyske Sat-1 dro testpinner over 46 offentlig tilgjengelige overflater i EU-parlamentet i Brüssel. De ønsket å avsløre eventuell kokainbruk på toalettene og andre sannsynlige steder. 41 av 46 prøver testet positivt på det narkotiske stoffet.

- Det viser at kokain ble brukt på disse stedene. Mengden er for høy og funnene for mange til at det for eksempel kunne ramlet av klær. Narkotikaen ble brakt inn med vilje, sier professor Fritz Sorgel ved Insituttet for biomedisinsk og farmasøytisk forskning i Nürnberg.

Vanlige funn i offentlige bygninger

Han forteller at funnene ikke er overraskende når man vet hvor utbredt kokain er i samfunnet.

- Med tanke på at bygningene vaskes jevnlig, betyr dette at kokainen ble brukt nylig, sier Sorgel til BBC.

Parlamentstalskvinne Marjory van den Broeke syns resultatet er svært overraskende, og hun avviser at kokainbruk er et problem i EU-parlamentet.

- Funnene hos oss er omtrent det samme som det som blir avdekket i andre offentlige bygninger, sier hun til BBC.

Kokain i tysk parlament

Parlamentet skal vurdere om testene var ulovlige i og med at tv-reporterne utførte dem uten å be om tillatelse. Hun stiller også spørsmål ved hvor sikre testen er når det er journalister som samler inn prøver i stedet for fagfolk.

Den tyske tv-kanalen utførte samme test på det tyske parlamentet for fem år siden, og fikk liknende resultater. Professor Sorgel understreker at de ikke finner kokain i alle bygg:

- På tyske ungdomsskoler er ikke noe. Mange steder er kokainfri.

Tv-produsent Ulrich Meyer sier at de ikke ønsker å henge ut noen. Hensikten er å vise at kokainproblemet er større enn politikerne er villige til å tro.

<B>LIKE ILLE: Det fins like mye kokain i EU-parlamentet som i andre offentlige bygg, viser undersøkelsen til den tyske tv-kanalen.