Kokainavsløring i lederkampen

- Jeg angrer dypt, sier Michael Gove, en av favorittene til å ta over etter Theresa May. Han og flere av lederkandidatene erkjenner narkotikabruk.

DEN GANG DA: Michael Gove og Boris Johnson på turné for «Leave»-kampanjen i 2016. På et tidspunkt støttet Gove Johnson, før han i stedet lanserte sitt eget kandidatur. Nå stiller de mot hverandre igjen, og begge har en erkjennelse til felle. Foto: James Fraser / Rex / NTB Scanpix
DEN GANG DA: Michael Gove og Boris Johnson på turné for «Leave»-kampanjen i 2016. På et tidspunkt støttet Gove Johnson, før han i stedet lanserte sitt eget kandidatur. Nå stiller de mot hverandre igjen, og begge har en erkjennelse til felle. Foto: James Fraser / Rex / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Storbritannias statsminister Theresa May leverte i går ettermiddag sin oppsigelse til den såkalte 1922-komiteen i det konservative partiet.

Hun er ferdig som både statsminister og partileder, men blir sittende inntil en ny leder er valgt og kan flytte inn i 10 Downing Street.

Den kampen, som avgjøres i juli, er allerede godt i gang. Det er ventet at tolv kandidater vil annonsere sitt kandidatur når den omstendelige prosessen med å velge Mays etterfølger starter på mandag.

Skjelett ut av skapet

En av favorittene i det sjiktet er miljøvernminister Michael Gove. For folk her hjemme er Gove kanskje mest kjent for å ha stått side ved side med Boris Johnson i kampen om å få Storbritannia ut av EU, og som en av «brexit-hardlinerne» i partiet.

Da tidligere London-ordfører Johnson stilte som statsministerkandidat, støttet Gove ham, før han trakk støtten i ellevte time for å stille seg. Begge to tapte til slutt for May den gang.

- Hva enn karisma er: Jeg har det ikke, sa Gove selv da lederkampen pågikk.

Markedene spår at en lederkamp nå også kan stå mellom de to, utenriksminister Jeremy Hunt og tidligere leder av underhuset, Andrea Leadsom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer