SÅ FOTBALL: Den antatte lederen for Tijuanna-kartellet, Luis Fernando Sanchez Arellano, mens han så VM-kampen i fotball mellom Mexico og Kroatia. Foto: REUTERS/Mexico's Interior Ministry/Handout via Reuters
SÅ FOTBALL: Den antatte lederen for Tijuanna-kartellet, Luis Fernando Sanchez Arellano, mens han så VM-kampen i fotball mellom Mexico og Kroatia. Foto: REUTERS/Mexico's Interior Ministry/Handout via Reuters Vis mer

Kokainbaron pågrepet i Mexico mens han så VM-kamp

Mexicanske militære har arrestert sjefen for et av landets mest notoriske kokain-karteller, Tijuana-kartellet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fernando Sánchez Arellano, også kjent som Ingeniøren, ble pågrepet mens han så på fotballkampen mellom Mexico og Kroatia i sitt hjem mandag.

Sánchez har lenge greid å unngå mexicansk og amerikansk politi, selv om det var utlovet en belønning på 2,3 millioner dollar for informasjon som førte til at han ble tatt.

Tijuana-kartellet var tidligere en av Mexicos farligste kokainsmuglingsorganisasjoner, men kartellets makt har forfalt de siste årene på grunn av stridigheter med rivaliserende karteller, særlig Sinaloa-kartellet.

Sánchez Arellano er nevø av brødrene Arellano Felix som tidligere var ledere for kartellet og dominerte smuglingen av kokain gjennom Mexico til California. De fleste av Arellano Felix-brødrene er enten drept eller arrestert.

Fotball har vist seg å være farlig for mexicanske kokainsmuglere. I forrige uke ble en annen kjent mexicansk kokainbaron, José Díaz Barajas, arrestert av brasiliansk politi da han kom til Brasil for å se Mexico spille i fotball-VM.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer