Kokainbaron pågrepet i Mexico mens han så VM-kamp

Mexicanske militære har arrestert sjefen for et av landets mest notoriske kokain-karteller, Tijuana-kartellet.

SÅ FOTBALL: Den antatte lederen for Tijuanna-kartellet, Luis Fernando Sanchez Arellano, mens han så VM-kampen i fotball mellom Mexico og Kroatia. Foto: REUTERS/Mexico's Interior Ministry/Handout via Reuters
SÅ FOTBALL: Den antatte lederen for Tijuanna-kartellet, Luis Fernando Sanchez Arellano, mens han så VM-kampen i fotball mellom Mexico og Kroatia. Foto: REUTERS/Mexico's Interior Ministry/Handout via Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fernando Sánchez Arellano, også kjent som Ingeniøren, ble pågrepet mens han så på fotballkampen mellom Mexico og Kroatia i sitt hjem mandag.

Sánchez har lenge greid å unngå mexicansk og amerikansk politi, selv om det var utlovet en belønning på 2,3 millioner dollar for informasjon som førte til at han ble tatt.

Tijuana-kartellet var tidligere en av Mexicos farligste kokainsmuglingsorganisasjoner, men kartellets makt har forfalt de siste årene på grunn av stridigheter med rivaliserende karteller, særlig Sinaloa-kartellet.

Sánchez Arellano er nevø av brødrene Arellano Felix som tidligere var ledere for kartellet og dominerte smuglingen av kokain gjennom Mexico til California. De fleste av Arellano Felix-brødrene er enten drept eller arrestert.

Fotball har vist seg å være farlig for mexicanske kokainsmuglere. I forrige uke ble en annen kjent mexicansk kokainbaron, José Díaz Barajas, arrestert av brasiliansk politi da han kom til Brasil for å se Mexico spille i fotball-VM.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer