RØMTE: Stina Brendemo Hagen stakk av fra Bolivia, med hjelp fra leiesoldater fra et internasjonalt firma. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
RØMTE: Stina Brendemo Hagen stakk av fra Bolivia, med hjelp fra leiesoldater fra et internasjonalt firma. Foto: Henning Lillegård/DagbladetVis mer

Kokaindømte Stina ble befridd av leiesoldater

Operasjonen kostet to millioner kroner, og blir forsidestoff i norsk manneblad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge mannebladet Alfa var det leiesoldater fra et ikke navngitt internasjonalt firma som hjalp den kokaindømte kvinnen å flykte.

Operatørene oppgis av Alfa å være tidligere elitesoldater - og de skal ha gjort flere rekognoseringsoppdrag i Bolivia.

Det var 12. august i år Stina Brendemo Hagen dukket opp på den norske ambassaden i Brasillia. Der ønsket hun å få et nytt pass, noe hun ikke fikk innvilget. Hennes lille sønn reiste hjem til Norge med Stinas mor.

Stinas flukt er hovedoppslag i den kommende utgaven av mannebladet Alfa. Dagbladet har fått tilgang til bladet, men har ikke lykkes å få en kommentar fra verken redaktør Magnus S. Rønningen, journalist Jonas Forsang eller Aller Media-redaktør Ellen Arnstad i dag.

Bil, fly og båt Flukten skal ifølge Alfa ha gått fra Cochabamba, til flyplassen i La Paz, derfra over Andesfjellene til grensebyen Guayamerín, med moped i jungelen og båt inn i Brasil.

Operasjonen oppgis å ha kostet omkring to millioner kroner. Disse ble ifølge Alfa betalt av «en anonym giver».

I bladet bekreftes opplysninger Dagbladet har, om at Stina har kalt opp sin sønn - som hun fødte i fengsel - etter Alfa-reporter Jonas Forsang.

Arrestert Dagbladet skrev allerede 8. september at Stina hadde oppgitt å skulle møte en norsk journalist da hun rømte.

- Hun virket veldig glad over samtalen med journalisten, og sa hun gledet seg til møtet, sa hennes advokat Jesus Antezana.

Nå opplyser statsadvokat Camilo Medina at Antezana er arrestert. Han har de siste ukene pekt seg ut som politiets hovedmistenkte i saken.

- Han ble arrestert i saken på tirsdag, sier Medina til Dagbladet.

Han er seinere blitt pekt ut av boliviansk politi som hovedmistenkt i flukten.

For å komme ut av Bolivia ga Stina seg ut for å være en backpacker, som var på tur med mann og barn. Bolivianske myndigheter lot seg lure.