Kokainen fløt på torpedofest

- De (torpedoene, red.anm.) hadde drept meg hvis jeg ikke hadde tatt fram skytevåpenet. Det forklarer 31-åringen som er siktet for drapet på William Ellingsen (28) på Skillebekk i Oslo forrige helg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De tok «kyllinggrep» på meg. Det knaste i nakken, jeg trodde jeg skulle dø, har 31-åringen forklart i avhør.

«Kyllinggrep» er når du løfter og vrir nakken på noen, slik man gjør for å avlive en kylling med hendene.

Dagbladet får bekreftet at politiet frykter drapsvåpenet nå er tatt vare på av det kriminelle miljøet.

Det var en rekke kjente kriminelle på festen natt til lørdag, der det ble tilbudt masse kokain. 31-åringen forklarer at han ble grovt mishandlet av to kjente torpedoer. Han har forklart til politiet at flere skal ha deltatt i mishandlingen, men at han ikke kan fortelle hvem. Overfor politiet har 31-åringen hevdet at han ikke vet hvorfor de to torpedoene, henholdsvis 33 og 42 år gamle, skal ha angrepet ham.

Andre på festen skal ha reagert på hvordan mishandlingen utartet.

- Ja, det er riktig at min klient trodde han skulle dø. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier 31-åringens forsvarer, advokat Mona Høiness.

Andre personer som skal ha vært til stede har forklart at det hele startet med at 31-åringen skal ha «vært stor i kjeften», og at den ene torpedoen skal ha blitt irritert. Etter en stund skal den andre torpedoen ha gått imellom. Men da utartet det. Julingen ble til grov mishandling.

- Jeg kan ikke skjønne at jeg har sagt noe som helst som skulle føre til mishandlingen, sier 31-åringen til politiet.

Kokain og alkohol

31-åringen skal ha blitt liggende flere minutter bevisstløs på gulvet i leiligheten.

Han skal ha forklart at han ikke torde annet enn å gå tilbake, men da bevæpnet med skytevåpen - for å prøve å skvære opp. Drapssiktede hevder han kom tilbake fordi torpedoene var farlige, og at han fryktet for sitt eget liv dersom det ikke ble ordnet opp.

Drapsofferet William Ellingsen skal ha forsøkt å mekle i krangelen. Det gikk galt da 31-åringen ved 03-03.15-tida kom tilbake til leiligheten hvor festen var. De to torpedoene skal ha blitt rasende.

Flere av dem som var til stede på festen skal også ha forklart at det ble brukt store mengder kokain og alkohol. På nachspielet skal det, ifølge 31-åringens forklaring, ha vært tilbud om gratis kokain til alle gjestene. Politiet har opplysninger om at flere i miljøet også skal være storforbrukere av anabole steroider.

- Er i Sverige

Politioverbetjent Finn Abrahamsen sier at politiet fortsatt ikke har funnet drapsvåpenet.

- Det er foreløpig heller ikke grunn til å etterlyse de to siktede internasjonalt. Vi tror de vil melde seg for politiet, sier Abrahamsen.

Personer i torpedomiljøet mener 33-åringen trolig oppholder seg i Sverige. Problemet hans er at han ikke er særlig populær hos den jugoslaviske mafiaen i Stockholm. En av de farligste og største forbryterne i Stockholm skal ifølge kilder i Sverige være innstilt på å få ryddet 33-åringen av veien. Årsaken er en storstilt gangsterkrig i Sverige i fjor vinter. Dagbladets kilder mener 42-åringen kan oppholde seg i Thailand.

ÅSTED:William Ellingsen (28) skulle mekle i en krangel under en fest i denne bygården på Skillebekk i Oslo. Det endte med døden. I går kveld lå blomster utenfor bygården, blomster som familie og venner har lagt ned de siste dagene.