Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kokainen var på vei til Norge

BERGEN (Dagbladet): Den 32 år gamle bergenskvinnen som nå sitter fengslet i Lima for forsøk på smugling av 25 kilo kokain, har forklart at stoffet skulle til Norge. På et hotell i Stavanger skulle hun vente på en telefonoppringning. Så langt kom hun aldri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge generalkonsulen i Lima, Lars Stimman Janson, har hun forklart at stoffet skulle til Stavanger via Amsterdam og Oslo. I Stavanger skulle kvinnen ta inn på et hotell og vente inntil hun ble kontaktet. Hvem denne kontakten skulle være, skal hun ikke ha visst. Planen var at hun skulle ta inn på et hotell i Stavanger. Mottakerne av stoffet skulle kontakte henne via telefon, forteller Janson til Dagsavisen i dag.

Pågripelser

Politiet i Lima har nå pågrepet ytterligere tre personer i saken, alle peruanere, opplyser generalkonsul Stimman.

Lima-politiet tror bergens-kvinnen ble kontaktet av peruansk mafia og lovet penger for å smugle stoffet til Norge.

Selv har hun ikke ønsket å si noe om hvorfor hun hun gikk med på å smugle partiet kokain i sin egen bagasje. Ifølge Dagsavisen er hun tidligere straffedømt for narkotikaforbrytelser.

Bergens-kvinnen som har peruansk kjæreste, har i lengre tid oppholdt seg i Peru.

Anonyme kilder i narkotikapolitiet i Peru mener at kvinnen risikerer streng straff, men at den kan bli redusert dersom hun samarbeider. - Hun risikerer mellom åtte og ti års fengsel, forteller Janson som har bistått henne under avhørene.

Norsk bistand

- Politiet i Lima sendte tirsdag en henvendelse til norsk politi om bistand i saken, forteller Janson til Dagsavisen i dag.

Narkotikasjefen i Bergen, Magne Hovda, fortalte i går at det ikke er foretatt videre pågripelser fra deres side.

I følge Dagsavisen jobber peruansk politi utfra en teori om at også en annen navngitt bergenser er involvert, og han skal sannsynligvis inneha en større rolle en kvinnen. Mannen er godt kjent av norsk politi og skal ha gode kontakter innen en kriminelt belastet organisasjon på Vestlandet.

- Det er ikke Hells Angels, avkreftet Hovda bestemt i går.