Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kokainetterlyst nordmann pågrepet i Bolivia

- Det ligger an til utsettelse av rettssaken, mener advokat Carl Bore.

PÅGREPET: Augusto Toro Blacutt (23) er pågrepet i Bolivia, og skal være hovedmannen bak narkotikasmuglingen.
PÅGREPET: Augusto Toro Blacutt (23) er pågrepet i Bolivia, og skal være hovedmannen bak narkotikasmuglingen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Den 23-årige mannen Augusto Toro Blacutt, som lenge har vært etterlyst i Bolivia i forbindelse med narkotikasmugling, er nå pågrepet.

- Vi kan bekrefte at vi vet at den etterlyste 23-åringen er pågrepet, sier Leiv Rune Gully i Kripos til Dagbladet.

VG får opplyst fra boliviansk politi at 23-åringen ble pågrepet i sentrum av Cochabamba rundt klokken to natt til fredag lokal tid. Det er i denne byen rettssaken mot de tre unge norske kvinnene starte senere i dag.

Augusto Toro Blacutt
har vært etterlyst internasjonalt i flere måneder. Flere kilder har overfor Dagbladet beskrevet 23-åringen som en hovedmann.

- 23-åringen og onkelen hans har styrt all smuglingen, sier en kilde med nær kjennskap til de involverte til Dagbladet.

Da Dagbladet snakket med 23-åringens advokat, Nicolai Bjønnes tidligere denne uken, sa han ikke noe om at 23-åringen ville melde seg.

- Ligger an til utsettelseAdvokat Carl Bore, som representerer den tiltalte 19-åringen fra Lillesand, mener at det nå ligger an til utsettelse av rettssaken i Bolivia, som etter planen skal starte klokka 14.30 i dag.

- Det er veldig overraskende at dette skulle skje like før rettssaken. Han har vært etterlyst lenge. Han er en av ti tiltalte, og det er nok så spesielt at han klarer å innfinne seg i denne byen akkurat i dag. Dette er viktig for oppklaring av saken, sier Bore til Dagbladet.

- Min neste tanke er at det nå ligger an til utsettelse, sier Bore.

En slik utsettelse kan i så fall bli lang, tror Bore.

- Han har krav på en forsvarer og en skikkelig gjennomgang av anklagene mot ham. I og med at han er gitt en så sentral rolle, vil det ta lang tid, sier Bore.

På rømmen med kjærestenDe tre norske kvinnene ble pågrepet 19. mai 2008. Kort tid etter kom 23-åringen og kjæresten i politiets søkelys. 23-åringen er nå tiltalt på lik linje med de tre norske kvinnene i rettssaken i Bolivia.

Han er også siktet i saken i Norge.

Augusto Toro Blacutt knyttes til de tre jentene via vitneuttalelser, pengeoverføringer og telefonsamtaler.

PengevekslereSommeren 2007 overførte han blant annet to summer på rundt 150000 kroner og 175000 kroner fra Norge til to personer i Bolivia

Fra 10. til 18. april i fjor - få uker før de tre norske jentene reiste til Bolivia - foretok åtte unge nordmenn valutavekslinger i Oslo. Alle vekslet i overkant av 40 000 kroner inn i 5000 euro.

Kvitteringene for vekslingene ble seinere funnet under en ransaking, hjemme hos onkelen til norskbolivianeren (23).

Denne onkelen, som er bosatt i Santa Cruz, er også blant de tiltalte i saken i Bolivia.

Norske pengevekslere siktetI Norge har Kripos siktet 12 personer fra Oslo og det sentrale østlandsområdet for kjøp av narkotikapartiet, etter straffelovens § 162.

- Disse har vekslet penger rett før de tre som sitter fengslet i Bolivia reiste nedover, sier politiadvokat Gordon Petterson i Kripos til Dagbladet.

23-åringens kjæreste meldte seg for politiet i mai i år, etter et år på rømmen. Hun er siktet for forsøk på innførsel av narkotika i saken i Norge.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media