Kokainnettverk rulles opp i Bolivia-saken

Flere jenter er forsøkt rekruttert.

RULLES OPP: Politiet knytter flere unge nordmenn til kokainsmuglinen, som blant andre Madeleine Rodriguez (t.v.) og Stina Brendemo Hagen er tiltalt i Bolivia for. Foto: Gunnar Hultgreen
RULLES OPP: Politiet knytter flere unge nordmenn til kokainsmuglinen, som blant andre Madeleine Rodriguez (t.v.) og Stina Brendemo Hagen er tiltalt i Bolivia for. Foto: Gunnar HultgreenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no:) Den såkalte Bolivia-saken får nå store konsekvenser for et norsk kokainnettverk. Tre norske kvinner sitter fengslet i Bolivia, en norsk kvinne sitter varetektsfengslet i Norge, og hennes kjæreste er etterlyst av politiet i saken.

Kripos bekrefter nå overfor Dagbladet at de har siktet tolv unge nordmenn i forbindelse med saken. 

I tillegg har Kripos avhørt flere jenter som har fortalt at de har blitt forsøkt rekruttert til smuglerturer til Sør-Amerika. Dagbladet har også vært i kontakt med to av disse, som bekrefter at aktiv rekruttering av unge jenter har pågått.

Vekslet store summer
Som Dagbladet skrev tidligere i år, har politiet funnet en rekke kvitteringer for veksling av valuta foretatt i Oslo. Disse, og en rekke pengeoverføringer til de tiltalte i saken, knytter flere unge norske kvinner og menn til smuglersaken i Bolivia.

Fra 10. til 18. april i fjor - få uker før de tre norske jentene reiste til Bolivia - foretok åtte unge nordmenn valutavekslinger i Oslo. Alle vekslet i overkant av 40 000 kroner inn i 5000 euro.

De som vekslet er fem kvinner og tre menn mellom 18 og 22 år gamle. Flere av dem er registrert med narkotikasaker tidligere. Flere av dem er også registrert med pengeoverføringer til Bolivia.

Partymiljø
Flere av de som har vekslet penger har tilhørt festemiljøet rundt tiltalte Madeleine Rodriguez (22) og kjæresteparet som fortsatt er på flukt.

Dagbladet kjenner til at enkelte av dem har forklart seg svært mangelfullt om pengenes opphav i politiavhør.

Flere av jentene forteller at det er Madelaine Rodriguez eller hennes 21 år gamle venninne som sitter varetektsfengslet i Norge som har forsøkt å rekruttere dem.

Dagbladet kommer tilbake med mer.