Kokainprisene i landet har stupt etter at militæret fikk lov til å skyte ned «narkofly»

En ny lov i Peru gir militæret lov til å skyte ned fly som mistenkes for å smugle narkotika. Nå stuper prisene på cocaplanter.

FÅR SKYTE NED «NARKOFLY»: En ny lov i Peru gir militæret lov til å skyte ned fly som mistenkes for å smugle narkotika. Men i landet som sliter med stor grad av korrupsjon, er det mange som mistenker militæret for å velvillig motta bestikkelser. Foto: AP / NTB Scanpix.
FÅR SKYTE NED «NARKOFLY»: En ny lov i Peru gir militæret lov til å skyte ned fly som mistenkes for å smugle narkotika. Men i landet som sliter med stor grad av korrupsjon, er det mange som mistenker militæret for å velvillig motta bestikkelser. Foto: AP / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Til tross for rekordstore kokainbeslag de siste årene har den ulovlige narkotikatrafikken i Peru fortsatt å øke. Hver dag smugles enorme mengder med kokain ut av landet. Men nå mener landets regjering at de har funnet en løsning.

Takket være en ny lov i det søramerikanske landet, får nå militæret lov til å skyte ned fly som mistenkes for å smugle narkotika. 

Loven, som trådte i kraft i januar, skal først og fremst stoppe smuglerne fra å fly kokain ut av Perus del av Amazonas og inn i nabolandene Bolivia og Brasil, skriver NTB. 

- Må ty til backpackere Statsminister Pedro Cateriano Bellido sier at selv om ingen fly er skutt ned hittil, ser de en kraftig reduksjon i antall «narko-flyginger». 

- De siste månedene har vi sett at smuglere bruker andre ruter for å transportere narkotikaen. Nå bruker de for eksempel i større grad elvesystemene og backpackere til å transportere stoffene, sa Bellido på en pressekonferanse under den internasjonale konferansen for narkotikakontroll. Den nye loven har så langt ikke hatt udelt positive effekter. Mangelen på effektiv transport av cocaplantene har ført til et overskudd i Peru, som igjen har gjort at prisen på plantene har stupt. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer