Kokainprosjektet Hvit snø nedlagt

Trass i at bruken av kokain aldri har vært mer utbredt.

KOKAINPROSJEKT LAGT NED: - Bunnen av prosjektet falt ut som en direkte følge av at mannskapene ikke lenger ville jobbe overtid. Hvit snø ble lagt på is, og der ble det liggende, sier Einar Aas, politiinspektør og sjef ved seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
KOKAINPROSJEKT LAGT NED: - Bunnen av prosjektet falt ut som en direkte følge av at mannskapene ikke lenger ville jobbe overtid. Hvit snø ble lagt på is, og der ble det liggende, sier Einar Aas, politiinspektør og sjef ved seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Trass i at bruken av kokain aldri har vært mer utbredt på utesteder og fester i Norge, er politiets prosjekt for bekjempelse av kokain lagt på is.

Prestisjeprosjektet Hvit snø, som ble startet høsten 2007, ble nedlagt våren 2008 på grunn av politikonflikten, og det er for tiden ingen planer om å gjenoppta det.

- Bunnen av prosjektet falt ut som en direkte følge av at mannskapene ikke lenger ville jobbe overtid. Hvit snø ble lagt på is, og der ble det liggende, sier Einar Aas, politiinspektør og sjef ved seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt, til Aftenposten.

Han sier det heller ikke er noen planer om å gjenoppta prosjektet, siden politiet har for mange andre oppgaver å ta seg av.

Prosjektet var rettet mot innførsel, omsetning og bruk av kokain i Oslo, spesielt i lukkede kokainmiljøer i finans-, næringsliv og utelivsbransjen, der politiet ikke uten videre har innpass.

Aksjonen var vellykket, ikke minst fordi hele seksjonen var engasjert. På to måneder ble det beslaglagt 9,9 kilo kokain i Oslo og 40 personer ble arrestert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer