Kokainsiktet norsk 18-åring flyttet ut av kvinnefengselet

Får gå på kafé.

UTE AV KVINNEFENGSELET: 18-åringen fra Lillesand sitter ikke lenger i samme fengsel som sine to medsiktede reisekamerater. Foto: ØRJAN ELLINGVÅG
UTE AV KVINNEFENGSELET: 18-åringen fra Lillesand sitter ikke lenger i samme fengsel som sine to medsiktede reisekamerater. Foto: ØRJAN ELLINGVÅGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de tre kokainsiktede norske kvinnene i Bolivia ble nylig flyttet til et lavsikkerhetsfengsel utenfor Cochabamba.

- Hun befinner seg nå i et lavsikkerhetsfengsel, hvor hun kan bevege seg mer fritt. Hun kan nå trekke frisk luft utenfor fengselet ved å dra på restaurant eller kafé, sier den 18 år gamle kvinnens advokat Carl Bore til VG Nett.

18-åringen satt tidligere i kvinnefengselet San Sebastián i Cochabamba, sammen med sine to norske reisevenninner på 18 og 22 år. Forholdene var ikke helt som innsatte er vant med i norske fengsler. De tre norske kvinnene sov med 30 andre varetektsfanger og deres barn, og de måtte kjøpe mat og dopapir av andre innsatte.

De tre ble for ni måneder siden pågrepet på flyplassen i Cochabamba med 22,5 kilo kokain i bagasjen. 18-åringen valgte å forklare seg detaljert i politiavhør og ga politiet opplysninger om en navngitt mann som skal ha overlevert stoffet til kvinnene. Etter hvert fikk 18-åringen et eget rom i fengselet, og nå er hun altså flyttet til en annen straffeanstalt.

De to andre norske kvinnene sitter fortsatt i San Sebastián-fengselet, i påvente av at saken skal komme opp for retten.

- Vi venter på politiets endelig stilling til tiltale og henleggelse. Normalt skal rettssaken komme opp seks måneder etter siktelsen, når etterforskningen er avsluttet, men denne kan utvides til 18 måneder, sier Bore.

(NTB)