Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kokaintatt i Bolivia avslørt av venninnen

Fredag starter rettssaken mot tre norske kokaintiltalte jenter i Bolivia. Dagbladet kan avsløre detaljer fra jentenes forklaringer.

PÅ TUR: Bildet skal være tatt da Madeline Rodriguez (23) og Stina Brendemo Hagen (19) var i Bolivia på en tidligere tur. Rodriguez? lille
datter var med. Foto: Privat
PÅ TUR: Bildet skal være tatt da Madeline Rodriguez (23) og Stina Brendemo Hagen (19) var i Bolivia på en tidligere tur. Rodriguez? lille datter var med. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Fredag starter rettssaken mot Madeleine Rodriguez (23), Stina Brendemo Hagen (19) og en 19 år gammel jente fra Lillesand i Bolivia.

De ble pågrepet på flyplassen i Cochabamba i mai fjor med 22,5 kilo kokain i bagasjen, på vei til Oslo.

Skjønnhetssalong
Et norsk kjærestepar (21 og 23 år) er også tiltalt i saken, og politiet mener disse står bak planlegging og tilrettelegging av kokainsmugling til Norge.

Madeleine har i avhør nektet for at hun hadde noe kontakt med kjæresteparet da hun var i Bolivia, selv om politiet presset henne for å få et annet svar.

AVSLØRT AV VENNINNEN: Madeleine Rodrigues (23). Foto: Privat
AVSLØRT AV VENNINNEN: Madeleine Rodrigues (23). Foto: Privat Vis mer

Men ifølge jenta (21) som sitter fengslet i Norge, møttes de to.

21-åringen har forklart at hun og Madeleine møttes i den bolivianske byen Santa Cruz.

- Jeg møtte Madeleine en dag. Vi gikk på en skjønnhetssalong som jeg tidligere hadde vært på, skal 21-åringen ha sagt.

HAR VÆRT VENNER LENGE: Madeleine Rodriguez og 21-åringen har vært gode venninner i mange år. Nå har 21-åringen avslørt for politiet at de to møttes i Bolivia. Foto: Privat
HAR VÆRT VENNER LENGE: Madeleine Rodriguez og 21-åringen har vært gode venninner i mange år. Nå har 21-åringen avslørt for politiet at de to møttes i Bolivia. Foto: Privat Vis mer

På restaurant
De to skal også ha vært ute på restaurant sammen i Santa Cruz.

Politiet i Bolivia vil kunne bruke dette for å bygge ned troverdigheten til Madeleine Rodriguez. 21-åringen, som tidligere har blitt omtalt som skuespillerinne, har forklart politiet at hun var i Bolivia for å jobbe.

Rodriguez? norske advokat, Marius Dietrichson, vil ikke kommentere Dagbladets opplysninger.

BESLAG: Dette er deler av kokainen som
ble beslaglagt av politiet i Bolivia, Glassfiberplater
var brukt til å skjule stoffet i
bunnen av en bag. Foto: Politiet i Bolivia
BESLAG: Dette er deler av kokainen som ble beslaglagt av politiet i Bolivia, Glassfiberplater var brukt til å skjule stoffet i bunnen av en bag. Foto: Politiet i Bolivia Vis mer

Det er også klart at de tre tidligere venninnene som ble pågrepet på flyplassen i Cochabamba, ikke kommer til å stå sammen når rettssaken nå starter fredag. Lillesand-jenta (19) har hele tida hevdet at hun ble lurt med til Bolivia, og at hun trodde at hun skulle på arbeidsferie i Spania. Hun har sittet i et annet fengsel, og ble løslatt fra varetekt 7. oktober.

- Vil vi konsentrere oss om vår klient sak og å få henne frikjent, sier advokat Carl Bore til Dagbladet.

Gråt i avhør
Rodriguez og Brendemo Hagen er begge fengslet i San Sebastian-fengslet i Cochabamba.

POLITIBESLAG: Politimannen Jorge Tellez i Cochabamba i La Paz vise fram Adidas-bagene fra
beslaget. Det hvite stoffet i forkant på bagen er kokainrester. Foto: Ørjan F. Ellingvåg
POLITIBESLAG: Politimannen Jorge Tellez i Cochabamba i La Paz vise fram Adidas-bagene fra beslaget. Det hvite stoffet i forkant på bagen er kokainrester. Foto: Ørjan F. Ellingvåg Vis mer

Men etter det Dagbladet kjenner til, har det også vært lange perioder der ikke de har snakket sammen.

Da Stina Brendemo Hagen skulle avhøres etter pågripelsen i fjor, ville hun ikke forklare seg. Kripos hadde en klar oppfatning av hvorfor hun ikke ville snakke: «På grunn av frykt for en av de øvrige siktede i saken, turde hun ikke å avgi forklaring », ifølge Kripos.

Politiets anklager
Dagbladet har gått gjennom en del av bevisene mot de tre jentene. Dette er i hovedsak hva de tre jentene må svare for i rettssaken:

SKJULT ROM: Kokainbeslaget
fra bagene ble funnet i skjulte rom
laget av glassfiber. Foto: Ørjan F. Ellingvåg
SKJULT ROM: Kokainbeslaget fra bagene ble funnet i skjulte rom laget av glassfiber. Foto: Ørjan F. Ellingvåg Vis mer

Mot Madeleine Rodriguez (23)
• Tatt med 22,5 kilo kokain fordelt på tre bagger.
• Sendte følgende SMS til en venninne etter at hun ble tatt på flyplassen: «Jeg er blitt tatt. Hjelp meg!» og fikk dette svaret (SMS-språk): «Jo mindre dre snakker jo bedre er det. Få tak i han ansvarlige, si dre har penger, d r d de vil ha. Men snakk med hann ansvarlige alene ik m de andre. Bruk alt u kan, sex penger alt.»
• Flere banktransaksjoner fra hennes konto til mistenkte personer i Bolivia.
• 1. juni 2007 planla hun sin første Bolivia-tur, og chattet med en venninne på MSN. Hun skrev da følgende: «Det er et businessvalg.»(...) «Jeg må velge mellom tre jenter som jeg skal ha med på turen, for den er lang og kjedelig. Men da må jeg «let them in on it» også, og det kan være en risiko.»
• Benektet i avhør kontakt med medtiltalt kjærestepar (21 og 23), som skal ha organisert smuglerturen. Telefonutskrifter fra hotellrommet hennes i Bolivia viser flere samtaler med dem. I tillegg har venninnen (21) bekreftet i avhør at hun møtte Madeleine Rodriguez i Bolivia.

Mot Stina Brendemo Hagen (19)
• Tatt med 22,5 kilo kokain fordelt på tre bager.
• Var i Bolivia sammen med Madeleine Rodriguez også i 2007, uten at politiet kan bevise at dette var noe annet enn en ferie (se bildene).
•At hun ble med på turen da hun skjønte at hun skulle til Bolivia, hvis hun egentlig trodde hun skulle på arbeidsferie til Spania.

Mot 19-åringen fra Lillesand
• Tatt med 22,5 kilo kokain fordelt på tre bager.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media