Gjenåpning

Køkaos: Folk besvimer

Klokka 16.00 markerte gjenåpningen i Norge. Allerede klokka 20 lørdag kveld var det lange køer utenfor utestedene over hele landet. I Trondheim meldes det at flere har besvimt i køene utenfor utestedene.

FESTSTEMT: I både Oslo og Trondheim er politiet på plass i sentrum, hvor store menneskemengder har samlet seg utenfor byens utesteder. Video: Joakim Halvorsen / Kaja Storrøsten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag klokka 16.00 gikk startskuddet for Norges gjenåpning. Fra og med lørdag ettermiddag var det slutt på krav om bordservering og innslippsstopp på utesteder. Det er heller ingen begrensninger på hvor mange som kan være sammen på arrangementer, og man trenger ikke lenger å holde en meters avstand til andre mennesker.

Over hele landet meldes det lørdag kveld om lange køer og køkaos. I Trondheim har flere besvimt utenfor utestedene, melder Adresseavisen.

- Det er helt kaos her, med anslagsvis 2500 personer i gata utenfor Downtown. Politiet, brannvesenet og helse er på plass med mange utrykningsbiler, som står i skytteltrafikk. Stemningen er amper, sier fotograf Joakim Halvorsen til Dagbladet.

Lange køer til utestedene

Lørdag kveld, allerede i 20-tida, ble det rapportert om lange køer utenfor utestedet Justisen i Oslo sentrum.

Ida Bergersen (29) er en av de som sto i køen. Hun var overrasket over synet som møtte henne.

- Jeg trodde ikke det skulle være så lang kø, så tidlig, sier hun til Dagbladet. Hun forteller at køen rakk flere meter bort i gata.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.