Kokin (98) er Japans eldste geisha

Elsker stevnemøter med unge menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I en tid der japanerne søker til karaokebarer og nattklubber, holder Kokin (98), fast ved en tradisjon som er i ferd med å forsvinne.

Hun er japans eldste geisha, og elsker jobben sin. Selv om hendene er rynkete og hørselen begynner å bli dårlig, holder hun stolt fast på sitt yrke. For to måneder siden feiret hun sin 98-årsdag.

- Jeg har aldri vært syk. Jeg vet ikke hva det er å være syk. Men hukommelsen min kan jo svikte, sier Kokin og ler kokett.

Fortsatt sprek

Hennes egentlige navn er Kayo Kaburaki. Hun ble født 24. september 1909. Som tenåring begynte hun i lære for å bli geisha. En gang vurderte hun å slutte for å gifte seg, men hennes utkårede ble sendt til Sumatra og omkom i andre verdenskrig. Nå har hun underholdt sine kunder i over 80 år.

- Jeg er fortsatt en dyktig geisha. Jeg kan underholde en person eller hundre på en gang. Jeg synger høyt med dette instrumentet, forklarer Kokin.

Kokin er stolt av at hun fortsatt kan gå i trapper uten stokk. De fleste geishaer får problemer med knærne fordi de sitter på knærne på gulvet mange timer i strekk. Puter er reservert for kundene.

For sent for kjærester

I motsetning til hva mange tror er ikke geishaene prostituerte. De er underholdere som skjemmer bort rike klienter med sang, musikk, sake, smiger og oppkvikkende samtaler. Geishaene har en utsøkt eleganse, talent og godt utseende.

Kokin har verken mistet sjarm eller vidd.

- Selvfølgelig er jeg fortsatt interessert i stevnemøter med unge menn. Jeg ønsker å bli venner med dem. Men jeg tror ikke jeg kan ha en kjæreste. De ville ikke være interessert i meg, sier Kokin og skrattler.

TRENER: Kokin går fortsatt til musikklærer fire ganger i måneden.