Kokk (51) prøvde å drepe hotelldirektør med kjøttøks

Direktøren fikk voldsomt kutt i nakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 51 år gammel kokk er i Nordhordland tingrett dømt til åtte års fengsel for å ha forsøkt å drepe hotelldirektøren med kjøttøks.

Han må dessuten betale 150.000 kroner i erstatning til direktøren han forsøkte å drepe. Kokken har erkjent straffskyld i saken, og straffen var i tråd med aktors påstand.

Kunne endt som drap Det var 20. september i fjor at kokken angrep hotelldirektøren på Fleichers Hotel på Voss der han jobbet. Hotelldirektøren fikk et 12 centimeter langt og 4,5 centimeter dypt kutt i nakken.

Ifølge en sakkyndig uttalelse som ble lagt fram for retten, kunne angrepet endt som et drap:

«Dersom såret hadde vært litt dypere eller hadde gått noe lenger fram på venstre side av halsen, kunne alvorlig og kanskje livstruende blødning ha oppstått» skriver rettsmedisineren.

Uenige om lønn Kokken, som kommer fra Brasil, fikk i februar avslag på søknaden om opphold i Norge. Det førte til en uenighet med hotelldirektøren om hvor mye kokken skulle få i lønn.

Ifølge dommen følte kokken at hans ære, selvrespekt og yrkesstolthet var krenket. Etter et møte, der de to ble enige om en kontant lønnsutbetaling, bestemte han seg derfor for å drepe sjefen neste dag.

«Etter møtet gikk tiltalte til sin leilighet og valgte ut en kjøttøks fra et sett med kniver som han hadde. Kjøttøksen er 35 centimeter lang, hvorav bladet er på 22 centimeter. Bladet er av stål» heter det i dommen.

(NTB)