Matforgiftning:

Kokk dømt: Én død og 31 syke

- Tror jeg forhastet meg.

MATFORGIFTNING: I 2018 ble det servert en pai ved puben The Crewe Arms, som førte til at alle som spiste den ble matforgiftet. Foto: Google Street View
MATFORGIFTNING: I 2018 ble det servert en pai ved puben The Crewe Arms, som førte til at alle som spiste den ble matforgiftet. Foto: Google Street View Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da en lokal menighet spiste middag på landsbypuben The Crewe Arms i Northamptonshire i England, endte det i tragedie.

En 92 år gammel kvinne i menigheten omkom og 31 andre ble matforgiftet, etter å ha spist en Shepherd’s pie. Kjøttet i paien var feilaktig tilberedt og ble ikke gjennomstekt, skriver The Guardian.

Den omkomne kvinnen kastet opp gjentatte ganger før hun døde.

Hendelsen skjedde i 2018, og kokken ble nylig dømt til fire måneders betinget fengsel, med tolv måneders prøvetid.

- Forhastet meg

- Jeg hater å si det, jeg hater virkelig å si det, men jeg tror jeg forhastet meg, skal kokken ha sagt under rettssaken.

Han fortalte videre at han har jobbet med mat i 20 år, og at han nå er «en bedre kokk», på grunn av den forferdelige hendelsen.

- Å si at jeg angrer er en underdrivelse. Dette er noe jeg aldri vil glemme. På grunn av denne hendelsen er jeg blitt en bedre kokk.

STRØMPRISER: Anita Bjørnevig Knutsen stilte opp i Debatten på NRK med Fredrik Solvang for å drøfte utfordringene rundt de høye strømprisene i Norge. Video/NRK Vis mer

- Måtte plutselig gå

Dommeren i saken, Sarah Campbell, sa: «8. oktober 2018 dro 35 landsbyboere til Crewe Arms for et måltid. 32 personer spiste paien. En person døde av en gastrointestinal blødning forårsaket av oppkast.

Videre skal dommeren ha sagt at kjøttdeigen ikke ble tilberedt ordentlig, og ble lagt i ei panne med isvann.

- Kokken måtte plutselig gå, og la kjøttdeigen i matfolie og la den i kjøleskapet over natta. Dagen etter tilberedte han den igjen og tilsatte potetmos. Han tok ikke temperaturen på paien da den ble servert, sa Cambell om hendelsen som førte til matforgiftningen.

Medlemmer av menigheten har i ettertid sagt at de ikke ønsker oppreisning fra eieren av puben, eller kokken, som ikke lenger jobber der.

Dommeren skal ha forhørt seg med flere i lokalsamfunnet om hendelsen. Campbell mener at den fatale mattabben var et engangstilfelle.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer