Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kokk drepte kona si, og kokte liket etterpå

- Han behandlet henne som kjøtt, forteller parets venn.

KOKTE: Det er kokken David Viens som etter å ha drept sin egen kone, kokte henne i  fire dager. Til venstre på bildet sitter hans forsvarer Fred McCurry. Foto: Brad Graverson / AP / NTB Scanpix
KOKTE: Det er kokken David Viens som etter å ha drept sin egen kone, kokte henne i fire dager. Til venstre på bildet sitter hans forsvarer Fred McCurry. Foto: Brad Graverson / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kokken David Viens fortalte politiet at han kokte den drepte kona si i fire dager for å gjemme bevisene etter drapet på henne. Det skriver nyhetsbyrået AP. Kun få levninger var igjen etter Viens var ferdig med ugjerningene han begikk i 2009 i California i USA.
 
- Som kjøtt - Jeg bare kokte henne sakte, og endte opp med å koke henne i fire dager, har Viens forklart til politiet.

Han skal ha bundet kona til vekter, og dumpet henne i nærmere 200 liter vann som han kokte sakte. Kokken lagde ikke en mine da drapsdommen ble lest opp for han i retten i Los Angeles i går. Samtidig brøt hans tidligere svigersøster ut i gråt. Heller ikke ekteparets mangeårige venn Karen Patterson klarte holde tårene tilbake.

- Han behandlet henne som et stykke kjøtt, og ble kvitt henne, sier Patterson til pressen utenfor rettsalen.

Det var Patterson som fikk politiet til å etterforske forsvinningen av kona til kokken, Dawn Viens. Hun var klar over at venninne lenge hadde lidd under ektemannens mishandling.

Hoppet fra klippe Da David Viens oppfattet at han var en mistenkt i forsvinningssaken hoppet fra en 24 meter høy klippe. Han mottok derfor dommen i rullestol i retten i går.
- Var det på noe tidspunkt tvil om at Viens var skyldig i drapet, forsvant den fort da han hoppet fra den klippen, sier et jurymedlemene i saken.

Viens ble likevel ikke dømt for forsettlig drap, og får 15 år i fengesel.
- Vi planlegger å anke, sier Viens forsvarer Fred McCurry.

Tross det brutale drapet sier Patterson at hun vil besøke Viens i fengsel.

- Han er fortsatt vennen min, sier hun.

SORG: Michael Wade og hans kone Karen Patterson er preget av sorg under rettsaken, der Davis Viens blir dømt for å ha drept konen sin Dawn Viens. Det er den dreptes søster som omfavner Patterson. Foto: Damian Dovarganes/ AP / NTB Scanpix
SORG: Michael Wade og hans kone Karen Patterson er preget av sorg under rettsaken, der Davis Viens blir dømt for å ha drept konen sin Dawn Viens. Det er den dreptes søster som omfavner Patterson. Foto: Damian Dovarganes/ AP / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media