Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kokk siktet for overlagt drapsforsøk etter hotelldirektør ble angrepet med kjøttøks

Mener angrepet mot direktøren på Voss var planlagt.

 ØKSEANGREP ETTER FROKOST:  Fleischer's Hotel er et landemerke på Voss. ARKIVFOTO: METTE MØLLER/DAGBLADET.
ØKSEANGREP ETTER FROKOST: Fleischer's Hotel er et landemerke på Voss. ARKIVFOTO: METTE MØLLER/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har utvidet siktelsen til overlagt drapsforsøk for en tidligere kokk ved Fleischer's Hotel på Voss. De mener angrepet mot hotelldirektøren med kjøttøks i september var planlagt.

Lettere skader Direktør Erik Fleischer Tønjum (45) ble fraktet til Voss sjukehus, men kom fra økseangrepet tidligere i år med lettere skader.

Politiet har avsluttet etterforskningen og sendt sin innstilling til statsadvokaten. Siktelsen er utvidet til overlagt drap, skriver Bergensavisen.

Arbeidskonflikt Overfor avisen ønsker politiadvokat Ørjan Ogne i Hordaland politidistrikt ikke å kommentere hva som er grunnlaget for at de mener den 51-årige brasilianske kokken handlet med overlegg. Det skal imidlertid ha vært en arbeidskonflikt og krangel om lønn mellom kokken og direktøren.

Den siktede mannen ble mandag varetektsfengslet for åtte nye uker av Nordhordland tingrett. Han har erkjent de faktiske forhold i saken.

Fleischer's Hotel ligger like ved jernbanestasjonen på Voss og er et kjent landemerke i bygda. (©NTB)