Kokkekamp til millioner

Mat er blitt trendy, og norske kjendiskokker utnytter potensialet til fulle. Bare i år vil det bli gitt ut over 60 kokebøker på norsk. Kjendiskokkene Lars Barmen, Eyvind Hellstrøm, Sissel Kvello og Arne Brimi er blant dem som vil kappes om å forsyne seg mest av det umettelige markedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lekre Bagateller

Kokebokmarkedet er for øyeblikket uten tapere, men det store spørsmålet er hvem som vinner. Alle de store forlagene skryter av godt salg, men det er de små nisjeforlagene som fører an - i hvert fall dersom en skal se på opplaget. Årets mestselgende kokebok blir etter all sannsynlighet Arne Brimis livsfilosoferinger i boka «Tid til overs», som blir gitt ut på Kagge Forlag.

- Dette er ei bok som jeg har gitt mye av meg selv i. Mange tror kanskje at det dreier seg om profitt og penger, men for min del var det viktigste å få skrevet boka, sa Brimi da Dagbladet besøkte han på villmarksstedet Vianvang.

Kamp om pengene

At det er kamp mellom kokkene, er det liten tvil om. Høvdingen på Bagatelle, Eyvind Hellstrøm, er ikke overvettes begeistret for Brimis bok.

Årsaken ligger kanskje i at han selv har gitt ut kokebok dette året. Dessuten synes han at det kan bli for mye av det gode.

- Jeg synes en kokebok skal være gjennomarbeidet og tilrettelagt for leseren, sier Hellstrøm som selv regner med å passere 30000 solgte bøker.

- Suksess smaker, og det er helt tydelig at yrket vårt har fått en statusheving. Mitt utgangspunkt var at jeg ønsket å lage en funksjonell og enkel kokebok, som samtidig rettleder leseren om valg av råvarer, sier Hellstrøm som mener at mange av kokebøkene som blir gitt ut, er for tidsriktige i uttrykket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer