Kokkekonkurransen hvor alt smaker balle

Jentene ser likevel ut til å kose seg under VM i testikkelkoking i Serbia.

VARIERT KOST: Under VM i testikkelkoking i serbiske Ozrem blir det servert alt fra geite- til okseballe. Foto: REUTERS/Marko Djurica
VARIERT KOST: Under VM i testikkelkoking i serbiske Ozrem blir det servert alt fra geite- til okseballe. Foto: REUTERS/Marko DjuricaVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Turistsjefene i Serbia håper deres årlige testikkelkokekonkurranse skal gjøre det samme for deres region som whisky har gjort for Skottland og ost og sjokolade har gjort for Sveits, skriver Oneindia.

Dette er sjuende gang verdensmesterskapet i testikkelkoking blir arrangert i Ozrem, og selv om de er i fåtall, har kokker fra hele verden anledning til å delta.

GRISEJOBB: En mann viser fram grisetestikler før ham putter dem i gryta. Foto: REUTERS/Marko Djurica
GRISEJOBB: En mann viser fram grisetestikler før ham putter dem i gryta. Foto: REUTERS/Marko Djurica Vis mer

Rettene som serveres sies å ha effekt på yteevnen i sengehalmen, og er alle laget av testikler fra ymse pattedyr og klovdyr. Vi snakker okse, hest, hai, kenguru, esel, kalkun, geit, reinsdyr og hjort, bare for å nevne en munnfull.

- Se på hvor mange mennesker som reiser til Skottland på grunn av whiskyen eller hvor mange som kjenner til Sveits på grunn av ost og sjokolade. Vi håper at de mange og varierte rettene vi har laget i vår region skal bli verdenskjente, sier arrangørene.

ALT GÅR I GRISEN: En gryterett på grisetestikler ser slik ut. Foto: REUTERS/Marko Djurica
ALT GÅR I GRISEN: En gryterett på grisetestikler ser slik ut. Foto: REUTERS/Marko Djurica Vis mer