Kokkelærlinger advares mot Oslo

ÅRDAL: Leder Hans Heintzberger ved Opplæringskontoret i Sogn og Fjordane advarer kokkelærlinger mot å reise til Oslo. - Jeg har fått altfor mange ødelagte mennesker i retur, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han sikter til Oslos mange restauranter og spisesteder. Kokkelærlinger fra distriktene er ettertraktet ved Oslo-restaurantene, blant annet fordi de ikke har et sosialt nettverk, og derfor kan jobbe mye. Nå ønsker lederen ved Opplæringskontoret i Sogn og Fjordane å stoppe strømmen av håpefulle lærlinger fra Vestlandet til Oslo.

- Jeg sier rett ut at de ikke bør dra. I løpet av de åra jeg har hatt denne jobben, har jeg hjulpet mange ut av det de oppfatter som et umenneskelig press ved restauranter på Østlandet. Det er like trist hver gang, og nå må det snart ta slutt, sier Heintzberger til Dagbladet.

Opprørt

I går var Heintzberger på rundtur i fylket for å besøke lærlinger som har valgt et lokalt lærested. Selv om det også ved lokale lærebedrifter kan oppstå konflikter, er skrekktilfellene langt færre ved lokale hotell og restauranter, mener han.

- Vi sender hvert år rundt 25 prosent av lærlingene til Oslo, mens 75 prosent velger et lokalt lærested. Da er det ganske oppsiktsvekkende at vi har mer problemer med det mindretallet som velger å satse på en karriere utenfor fylket. Jeg mener at også lærerkreftene bør være med og advare ungdommen mot å søke til stjernerestaurantene. For skolene ligger det prestisje i dette, men det er ikke alltid til det beste for lærlingen, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer