BRYLLUPSPIZZA: Linn og Bengt Fasting fikk ikke tapas, men måtte ringe og bestille pizza da kokken stakk av. Foto: Privat
BRYLLUPSPIZZA: Linn og Bengt Fasting fikk ikke tapas, men måtte ringe og bestille pizza da kokken stakk av. Foto: PrivatVis mer

Kokken stjal vin og stakk av fra bryllupsmiddagen

Brudeparet endte opp med pizza da tapas-kokken tok en spansk en.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 13. august giftet Linn Fasting seg med sin kjære Bengt Fasting i Rælingen like utenfor Oslo. Det var en strålende dag, og paret forteller at vielsen og rammen rundt var nær perfekt. Helt til de kom til bryllupsmiddagen. Den skulle vise seg å bli en katastrofe, melder «TV 2 hjelper deg».

- Det var en forferdelig opplevelse. Gjestene skulle få mat allerede da vi tok brudebildene. De fikk ikke mat, og middagen kom aldri på bordet. Vi fikk litt salat og noen kokte egg, men bortsett fra det satt vi sultne tilbake, sier nygifte Linn Fasting til Dagbladet.

- Maten skulle strømme på, men det var jo ikke akkurat slik det gikk. Middagen skulle vært servert klokka 18.00, men da det fortsatt ikke var kommet noe mat på bordet til klokka 20.30, gikk vi på kjøkkenet for å stille kokken til veggs. Da hadde han stukket av, og maten som lå igjen på kjøkkenet, var kanskje nok til 20 personer. Vi hadde 80 gjester, sier Linn.

- Da bestemte vi oss for å ringe å bestille pizza. Det er ikke akkurat det man ønsker å servere i sitt eget bryllup, men folk var sultne, og vi måtte finne en løsning, sier bruden.

Hun velger å stå fram så ikke andre blir lurt av den samme kokken.

Imponerende CV Hun trodde de hadde gjort et godt valg for bryllupsmiddagen. Kokken, som var hyret inn for å levere en tapasbuffet til den store dagen, hadde en imponerende CV; blant annet hadde han vært på junior-kokkelandslaget.

Avtalen var at maten skulle leveres ferdig på døra, og at paret skulle betale 52 000 kroner for hele jobben.

- Ingenting var som avtalt. Maten ble slengt sammen på kjøkkenet mens vi ventet. Ingenting var forberedt, sier Linn.

- Hva gjør dere videre med saken?

- Vi har blitt rådet til å gå via Forbrukerrådet eller Forbrukerombudet. Vi kommer til å forfølge denne saken videre, det er helt klart, sier Linn til Dagbladet. 

Til «TV 2 hjelper deg» sier kokken at han mener det kan diskuteres hvorvidt det ble laget for lite mat eller ei.

- God mat kan det aldri bli nok av, sier han til TV 2.

Stjal vin Kokken ble seinere på kvelden stoppet av politiet med flere flasker vin som tilhørte selskapet. Flaskene ble returnert av uniformerte politimenn, til stor jubel fra gjestene.

Paret har betalt et forskudd på 26 000 kroner til kokken, i tillegg har de hatt utgifter på 5000 kroner til pizza. De har også betalt 1600 kroner til hver av de tre servitørene som egentlig skulle lønnes av kokken.

Selv om kokken beklager at paret har fått en negativ opplevelse, er han likevel ikke villig til å betale tilbake forskuddet til Linn og Bengt.

- Vi må møtes på halvveien og inngå et kompromiss, sier han til «TV 2 hjelper deg».

- Dette skulle være den største dagen i vårt liv. Vi snakker om bryllupet vårt. Det er dårlig gjort at han oppfører seg på den måten, sier en oppgitt Linn Fasting til Dagbladet.

TOK AFFÆRE: Politiet tok hånd om kokken som rømte, og fikk tak i vinen han stjal. Foto: Privat
TOK AFFÆRE: Politiet tok hånd om kokken som rømte, og fikk tak i vinen han stjal. Foto: Privat Vis mer