Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kokkvold: Johnson har opptrådt veldig illojalt

Utenriksminister Boris Johnson har opptrådt illojalt mot statsminister Theresa May, sier Storbritannia-ekspert Per Edgar Kokkvold etter Johnsons avgang.

FOR FRITTALENDE: Ekspert Per Edgar Kokkvold mener Boris Johnson har vært for frittalende og krass som utenriksminister i Storbritannia. Foto: Natasja Pisarenko / AP / NTB scanpix
FOR FRITTALENDE: Ekspert Per Edgar Kokkvold mener Boris Johnson har vært for frittalende og krass som utenriksminister i Storbritannia. Foto: Natasja Pisarenko / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Johnson har kommet med dårlig skjult kritikk av Mays uttalelser gjennom hele brexitperioden. Senest fredag var det med motvilje han aksepterte den myke brexitlinjen, sier Kokkvold til NTB.

Avgangen innebærer ytterligere vanskeligheter for den allerede svekkede britiske statsministeren Theresa May. Davis trakk seg søndag kveld fordi han er uenig med May om veien videre i brexit-forhandlingene.

- At Johnson nå går av har nok sammenheng med at han er misfornøyd med politikken. Men jeg regner også med at han tenker på sin egen karriere. De er ikke nødvendigvis onde, de tungene som sier at Johnson ikke gjør et eneste trekk, uten at han tenker på seg selv først, sier Kokkvold.

Johnson tilhører den harde kjernen av EU-motstandere i Storbritannia, og var en periode den mest populære politikeren i landet, ifølge Kokkvold. Det er han ikke nå lenger.

- Brexit har splittet det konservative partiet og mange er åpne om at vennskap er ødelagt for alltid. Det er sterke følelser i sving. Johnsons avgang kan gjøre det enklere for de mer moderate, myke og pragmatiske EU-motstanderne i partiet å finne en felles linje, sier eksperten.