- Kokosnøttene blir dødelige prosjektiler

På hotellet i Karibia har personalet barrikadert seg. Frykter vann- og matmangel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjekk været 7 500 000 steder i verden med Dagbladet.no sin værtjeneste på Dagbladet.no/vaer

(Dagbladet.no): Orkanen Dean samler styrke og kan få ødeleggende kraft når den når Karibia og Mexicogolfen, sier orkanvarslere i USA.

På øya Antigua i Karibia, to timer med fly sørøst for Jamaica, står nordmannen Thomas Larsen klar til å ta i mot Dean. Han og personalet jobber nå med å forberede hotellet, som har over 100 gjester boende, på orkanen.

- Vi regner med at vindstyrken til orkanen er i kategori 2, det vil si at vinden holder rundt 170 kilometer i timen, sier Larsen til Dagbladet.no.

Alle solsenger og andre løse gjenstander er fjernet. Hotellpersonalet har også barrikadert seg og gjestene inne i huset og forbereder seg på å være uten leveringer av vann og mat i en uke.

- Det verste med orkaner på øyene er at det noen ganger ikke kommer fram forsyninger før en uke senere, sier Larsen på telefon fra Karibia.

Reisetips.no kan du dele dine reiseopplevelser verden rundt!

Kuttet kokosnøttene

DEAN KOMMER TIL THOMAS:  Orkanen Dean går nordvestover. Den er ventet å nå den amerikanske østkysten. I mellomtiden vil den sveipe over Karibia og Jamaica som i styrkekategori 2 og 4. Denne stranda treffes av vind i 170 kilometer i timen i løpet av formiddagen i dag. Foto: Blue Waters Hotel /AP/Abra Idé
DEAN KOMMER TIL THOMAS: Orkanen Dean går nordvestover. Den er ventet å nå den amerikanske østkysten. I mellomtiden vil den sveipe over Karibia og Jamaica som i styrkekategori 2 og 4. Denne stranda treffes av vind i 170 kilometer i timen i løpet av formiddagen i dag. Foto: Blue Waters Hotel /AP/Abra Idé Vis mer

- Vi har også kuttet ned kokosnøttene her på stranda. De blir jo til dødelige prosjektiler i vinden. Det har nettopp begynt å blåse litt og om to timer blir det hardt, sier han.

Gjestene på hotellet får en virkelig eksotisk opplevelsei løpet av døgnet som kommer, men Larsen tror ikke at noen blir overrasket over at øya snart treffes av den kraftige vinden.

- Joda, og vi har jo halv pris her mellom juni og september, for da er det orkansessong. Dette vet de at kan skje, sier han.

Det ventes også kraftig regn, opp mot 20 mm i timen.

Orkanen, den første i den atlantiske orkansesongen i år, treffer øya 08:00 norsk tid.

Kan skape store skader

Den kan utvikle seg til en ekstremt farlig orkan i kategori 4 innen den passerer Jamaica i begynnelsen av neste uke, melder orkansenteret i Miami, skriver NTB.

Orkaners intensitet måles etter Saffir-Simpsonskalaen, som går fra 1 til 5. Orkaner i kategori 3 til 5, som Katrina, Wilma og Rita i 2005, kan skape store ødeleggelser.

- Kokosnøttene blir dødelige prosjektiler
BARRIKADERER HUSET: Levi Thompson (til høyre), og Sherwin Wade, setter store treplater foran vinduene på en butikk i Bridgetown på Barbados.