Kokte kaffe på gata - fikk kjempebot

Det tyske backpacker-paret fikk svi for forsøket på å koke seg kaffe i Venezia.

BØTELAGT: Dette paret i 30-åra ble bøtelagt og sendt ut av Venezia etter å ha kokt seg kaffe langs elva. Foto: Comune di Venezia
BØTELAGT: Dette paret i 30-åra ble bøtelagt og sendt ut av Venezia etter å ha kokt seg kaffe langs elva. Foto: Comune di Venezia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var fredag morgen at paret i 30-åra ble fersket av politiet i den italienske turistbyen da de holdt på å lage seg kaffe.

Paret fikk en bot på til sammen 950 euro, i underkant av 9200 norske kroner. I tillegg ble de bortvist fra Venezia. Det skriver byen på sin offisielle nettside.

Hendelsen skal ha skjedd ved landemerket Rialtobroen. Ifølge myndighetene skal paret ha «brutt reglene for offentlig kutyme og respekt».

Populær by

Millioner av turister besøker den italienske byen, som er på UNESCOs verdensarvliste, årlig. I 2017 besøkte hele 30 millioner turister byen - noe som står i sterk kontrast til de 55 000 fastboende.

Byen er kjent for sine kanaler, arkitekturen og historien. Noen av de mest kjente turistmålene er nettopp Rialtobroen, Markusplassen og Sukkenes bru.

Slik Dagbladet omtalte i fjor, har myndighetene i Venezia ønsket å ta grep for å lette turistplagene. Blant forslagene var å forby folk fra å sitte og ligge på bakken på offentlige steder.

SE TV: Et cruiseskip var svært nære å krasje med havna i Venezia. Reporter: Emilie Rydning. Video: AP Vis mer

Diverse forbud

Men forslaget fikk motbør.

- Lista over ting som er forbudt i Venezia er så lang at det knapt er noe igjen du får lov til å gjøre, sier Marco Gasparinetti, lederen av lokal aktivistgruppe ved navn Gruppo Aprile 25.

Fra før er det allerede forbudt å sitte på trappene ved ulike monumenter eller severdigheter i Venezia.

Det er også forbudt å spise piknik på offentlige plasser, hoppe ned i kanalene, kaste søppel, gå med «upassende» badetøy, mate duer og sykle.

Etter andre verdenskrig hadde Venezia rundt 175 000 innbyggere. I dag er det 55 000 fastboende der. Turismen får skylda for at nesten 2000 personer flytter fra Venezia hvert år.

I fjor, som i år, demonstrerte venetianerne mot den massive strømmen av turister. Det er særlig de mange cruisebåtene som seiler inn mot Venezia de klager over.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer