Kolberg: - Det er krise! Det er alvorlige ord, men jeg mener det

Ap-veteran Martin Kolberg slår alarm om sosialdemokratiet.

BRYTER TAUSHETEN: Tidligere Ap-sekretær, stortingsrepresentant Martin Kolberg, har ikke uttalt seg om valgnederlaget. Før nå. Før helga innledet han om situasjonen for norsk sosialdemokrati på en konferanse i hjemfylket Buskerud. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
BRYTER TAUSHETEN: Tidligere Ap-sekretær, stortingsrepresentant Martin Kolberg, har ikke uttalt seg om valgnederlaget. Før nå. Før helga innledet han om situasjonen for norsk sosialdemokrati på en konferanse i hjemfylket Buskerud. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Vi er i en krise. Det er en alvorlig situasjon for det norske sosialdemokratiet.

Det er Ap-veteranen Martin Kolberg som sier dette til LO-Aktuelt.

Før helga innledet Kolberg på LOs fylkeskoneranse i hjemfylket Buskerud. Der kommenterte han valgresultatet. Ifølge LO-Aktuelt sa Kolberg at han har tenkt lenge, og at han først vil dele sine tanker med fagbevegelsens tillitsvalgte i Buskerud.

- Valgresultatet er et tydelig politisk nederlag for oss. Det er det nest dårligste siden 1927. Jeg husker nederlaget i 2001. Det var et enda dårligere valgresultat enn denne gangen, men det var en forklaring: Mange fagorganiserte forlot oss på grunn av saken om sykelønnsordningen, sa Kolberg ifølge LO-Aktuelt.

- Jævlig dårlig

- Noen sier at det var bare så vidt vi ikke vant, at det bare handlet om noen få stemmer – da skvetter jeg! Det hadde uansett vært et jævlig dårlig valgresultat! For dette handler ikke bare om å ha regjeringsmakt, men om du har sosialdemokratisk styrke, sa Kolberg.

Han mener Ap skulle klart å skifte ut en regjering der Frp er med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer