Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kolberg - en overgangsfigur

Martin Kolberg er som håndsydd for stillingen som partisekretær i Ap. Likevel blir han en overgangsfigur som etter alt å dømme må vike plass alt på landsmøtet om et knapt år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsvik presset ut

Den trofaste partisliteren Kolberg oppfattes ikke som den fornyeren Arbeiderpartiet trenger. Selv sier Kolberg: - Jeg ble litt overrasket da jeg ble spurt.

Nå skal han bruke sin enorme erfaring til å «gjenreise partiorganisasjonen, åpne opp for debatt og komme i dialog med velgergruppene».

- Er det drømmejobben du nå omsider har fått?

- Jeg håper jeg klarer å kombinere min store erfaring med fornyelse, sier Kolberg - uten å avvise at han har fått drømmejobben.

Tunge grupper i partiet er skeptiske, og anser Kolberg bare som en akseptabel, solid og midlertid nødløsning etter at Solveig Torsvik fant ut hun ikke maktet jobben.

Det gjenstår å se om Kolberg kan fornye partiet, og om han vil slåss for å beholde jobben på landsmøtet neste høst.

Som organisasjonspolitiker stiller imidlertid Kolberg uten konkurranse i miljøet på Youngstorget. Han har vært partiets og Jaglands grå eminense i hele sitt voksne liv. I AUF, som partiets organisasjonssekretær, sekretariatsleder på Stortinget, som stabssjef ved Statsministerens kontor og sentralstyremedlem.

Han har også vært Jaglands venn siden barndommen i Lier. Men da Jagland ble statsminister i 1996 fikk Kolberg en kald skulder og ble plassert i periferien som statssekretær i Forsvarsdepartementet.

Hele Norges coronakart