Kolberg: Ap's valgkomité ved et veiskille

Møtet i valgkomiteen i Arbeiderpartiet søndag er svært viktig for resten av prosessen, sier valgkomiteens leder Martin Kolberg.

VEISKILLE: Møtet i valgkomiteen i Arbeiderpartiet søndag er svært viktig for resten av prosessen, sier valgkomiteens leder Martin Kolberg. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
VEISKILLE: Møtet i valgkomiteen i Arbeiderpartiet søndag er svært viktig for resten av prosessen, sier valgkomiteens leder Martin Kolberg. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 - Vi står ved et veiskille. Vi er kommet til et punkt der vi må ta noen avgjørende valg. Søndagens møte blir svært viktig for resten av prosessen, sier Kolberg til NTB.

Flere fylkeslag har de siste dagene signalisert støtte til «sine» kandidater om å bli nestleder sammen med Trond Giske. Der står det mellom Hadia Tajik, Jette Christensen og Anniken Huitfeldt. Flere medier har erfart at Tajik ligger best an av de tre.

Styrket seg Tajik skal ifølge Dagsavisen ha støtte fra sju fylkeslag; Oslo, Buskerud, Rogaland, Aust-Agder, Hedmark og Møre og Romsdal. De har til sammen 123 av 301 delegater på Aps landsmøte.

Fylkeslaget i Møre og Romsdal har endret mening etter først å ha gitt sin støtte til Jette Christensen som nestleder.

Avisen mener å vite at valgkomiteens innspurt nå handler om å gå for enten Tajik eller Huitfeldt, som i likhet med Tajik har fått stadig større støtte.

Hele kabalen Kolberg sier til NTB at nestlederkabalen ikke vil bli formelt avgjort før det også er på plass et forslag til et nytt sentralstyre.

- Det er det gode gamle «alt henger sammen med alt», sier Kolberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.