VEISKILLE: Møtet i valgkomiteen i Arbeiderpartiet søndag er svært viktig for resten av prosessen, sier valgkomiteens leder Martin Kolberg. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
VEISKILLE: Møtet i valgkomiteen i Arbeiderpartiet søndag er svært viktig for resten av prosessen, sier valgkomiteens leder Martin Kolberg. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Kolberg: Ap's valgkomité ved et veiskille

Møtet i valgkomiteen i Arbeiderpartiet søndag er svært viktig for resten av prosessen, sier valgkomiteens leder Martin Kolberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - Vi står ved et veiskille. Vi er kommet til et punkt der vi må ta noen avgjørende valg. Søndagens møte blir svært viktig for resten av prosessen, sier Kolberg til NTB.

Flere fylkeslag har de siste dagene signalisert støtte til «sine» kandidater om å bli nestleder sammen med Trond Giske. Der står det mellom Hadia Tajik, Jette Christensen og Anniken Huitfeldt. Flere medier har erfart at Tajik ligger best an av de tre.

Styrket seg Tajik skal ifølge Dagsavisen ha støtte fra sju fylkeslag; Oslo, Buskerud, Rogaland, Aust-Agder, Hedmark og Møre og Romsdal. De har til sammen 123 av 301 delegater på Aps landsmøte.

Fylkeslaget i Møre og Romsdal har endret mening etter først å ha gitt sin støtte til Jette Christensen som nestleder.

Avisen mener å vite at valgkomiteens innspurt nå handler om å gå for enten Tajik eller Huitfeldt, som i likhet med Tajik har fått stadig større støtte.

Hele kabalen Kolberg sier til NTB at nestlederkabalen ikke vil bli formelt avgjort før det også er på plass et forslag til et nytt sentralstyre.

- Det er det gode gamle «alt henger sammen med alt», sier Kolberg.

Han legger til at det alltid er flere hensyn som skal tas i slike prosesser.

Langt møte Det er ventet at søndagens møte - som skal begynne klokka 16 på partikontoret på Youngstorget - vil vare i flere timer. Likevel er det ikke det siste komitémøtet som står oppført i kalenderen.

- Vi har planlagt og satt av tid til møter i valgkomiteen også førstkommende onsdag og mandag om en uke. Men om vi bruker alle møtene, gjenstår å se, er alt Kolberg vil si om fremdriften i valgkomiteens arbeid.

Ap velger nye nestledere, nytt sentralstyre og ny partisekretær under landsmøtet 16. - 19. april.

(NTB)