- Kolberg bruker Zimbabwe-metoder

Frp-leder Siv Jensen gikk hardt ut mot Kolbergs overklasseangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Frp-leder Siv Jensen sammenligner Ap-sekretær Martin Kolbergs angrep på overklassen i Norge med Robert Mugabes angrep på opposisjonen i Zimbabwe.

I et intervju med NRK mandag gikk Kolberg kraftig ut mot det han kaller «den nye overklassen» i Norge. Han mener enkelte av de rike her i landet har kastet seg inn i den politiske debatten på en vulgær måte. Kolberg mener disse menneskene burde holde seg for gode til å kritisere regjeringen så lenge de selv har innrømmet at de knapt betaler skatt til statskassen.

Da partileder Siv Jensen skulle oppsummere Frps arbeid i første halvår 2008, satte mange tilhørere nesten jordbærene i halsen da hun fant det passende å starte ballet med følgende kritikk av Kolbergs utspill:

- Kolberg bruker Zimbabwe-metoder - det kan se ut som om dette er det eneste virkemidlet han har for å true på plass et flertall for regjeringen, sa Siv Jensen.

På spørsmål om hva hun mener med Zimbabwe-metoder, sa Jensen at det er å fjerne de man ikke liker.

Irritert Mæhle

- Men i Zimbabwe dreper man jo mennesker? kom det fra salen med journalister.

- Ja, det gjør vi jo ikke her. Men det er et poeng at man velger å fjerne opposisjon. Kolberg mener at de rike han angriper, ikke har rett til å delta i den norske demokratidebatten. Det syns jeg er drøyt, sa Jensen.

Det som særlig har fått Kolberg til å se rødt, er finansmannen Ola Mæhles refsing av regjeringen gjennom norske medier fra sin rådyre 50-årsfeiring i St. Tropez i Sør-Frankrike.

Investoren Ola Mæle sier til NRK at Martin Kolberg nå legger opp til en misunnelsesdebatt. Mæle er meget irritert over at Kolberg påstår at han bare betaler 200 kroner i skatt, og viser til at hans selskaper hadde betalt over 20 millioner kroner i skatt.

ANGREP PÅ OVERKLASSEN: Frp-leder Siv Jensen sammenligner Ap-sekretær Martin Kolbergs angrep på overklassen i Norge med Robert Mugabes angrep på opposisjonen i Zimbabwe. Foto: SCANPIX
ANGREP PÅ OVERKLASSEN: Frp-leder Siv Jensen sammenligner Ap-sekretær Martin Kolbergs angrep på overklassen i Norge med Robert Mugabes angrep på opposisjonen i Zimbabwe. Foto: SCANPIX Vis mer

- Martin Kolberg prøver å mobbe næringslivsaktører som meg selv ut av den offentlige debatten, sier Mæle, ifølge NA24.


Jens på banen

Frp-lederen mener statsminister Jens Stoltenberg (Ap) nå må svare på om regjeringen står bak Kolbergs utspill.

- Hvis regjeringen støtter Kolbergs utspill, så betyr det i så fall at vi får et nytt skatteregime i Norge. Det vil i så fall være klargjørende foran valget i 2009.

- Kolberg sier at utspillet hans innebærer at de rike kan vente seg flere skjerpelser av formuesskatten.

- Jeg har ikke registrert at den sittende regjeringen har fremmet forslag om å skjerpe formuesskatten. Det kunne være interessant å få en avklaring på dette også, sier Jensen.

Hun tror Kolberg med utspillet sitt prøver å ta oppmerksomheten bort fra det indre livet i regjeringen.

- Jeg tror ikke utspillet hans kommer til å medføre at regjeringen skjerper skattesystemet på noen som helst måte.


- Kolberg bruker Zimbabwe-metoder

Skuffet over Høyre

Jensen benyttet samtidig anledningen til å si hva hun mener om Høyres lunkne forhold til et samarbeid med Frp fram mot valget.

- Jeg syns Høyre burde være mer på offensiven og ikke prate ned det faktum at Frp og Høyre kan få flertall i Stortinget etter valget neste år.

Dersom Høyre åpner for tettere samarbeid og dialog med Frp, vil det åpne for at de to partiene kan meisle ut en politikk sammen i forkant av stortingsvalget, mener Jensen. (NTB)

NORGES MUGABE? Det mener i hvert fall Siv Jensen.
MUGABE-METODER? Siv Jensen mener Martin Kolberg bruker Mugabes metoder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer