- Kolberg bruker Zimbabwe-metoder

Frp-leder Siv Jensen gikk hardt ut mot Kolbergs overklasseangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-leder Siv Jensen sammenligner Ap-sekretær Martin Kolbergs angrep på overklassen i Norge med Robert Mugabes angrep på opposisjonen i Zimbabwe.

I et intervju med NRK mandag gikk Kolberg kraftig ut mot det han kaller «den nye overklassen» i Norge. Han mener enkelte av de rike her i landet har kastet seg inn i den politiske debatten på en vulgær måte. Kolberg mener disse menneskene burde holde seg for gode til å kritisere regjeringen så lenge de selv har innrømmet at de knapt betaler skatt til statskassen.

Da partileder Siv Jensen skulle oppsummere Frps arbeid i første halvår 2008, satte mange tilhørere nesten jordbærene i halsen da hun fant det passende å starte ballet med følgende kritikk av Kolbergs utspill:

- Kolberg bruker Zimbabwe-metoder - det kan se ut som om dette er det eneste virkemidlet han har for å true på plass et flertall for regjeringen, sa Siv Jensen.

På spørsmål om hva hun mener med Zimbabwe-metoder, sa Jensen at det er å fjerne de man ikke liker.

Irritert Mæhle

- Men i Zimbabwe dreper man jo mennesker? kom det fra salen med journalister.

- Ja, det gjør vi jo ikke her. Men det er et poeng at man velger å fjerne opposisjon. Kolberg mener at de rike han angriper, ikke har rett til å delta i den norske demokratidebatten. Det syns jeg er drøyt, sa Jensen.

Det som særlig har fått Kolberg til å se rødt, er finansmannen Ola Mæhles refsing av regjeringen gjennom norske medier fra sin rådyre 50-årsfeiring i St. Tropez i Sør-Frankrike.

Investoren Ola Mæle sier til NRK at Martin Kolberg nå legger opp til en misunnelsesdebatt. Mæle er meget irritert over at Kolberg påstår at han bare betaler 200 kroner i skatt, og viser til at hans selskaper hadde betalt over 20 millioner kroner i skatt.

ANGREP PÅ OVERKLASSEN: Frp-leder Siv Jensen sammenligner Ap-sekretær Martin Kolbergs angrep på overklassen i Norge med Robert Mugabes angrep på opposisjonen i Zimbabwe. Foto: SCANPIX
ANGREP PÅ OVERKLASSEN: Frp-leder Siv Jensen sammenligner Ap-sekretær Martin Kolbergs angrep på overklassen i Norge med Robert Mugabes angrep på opposisjonen i Zimbabwe. Foto: SCANPIX Vis mer

- Martin Kolberg prøver å mobbe næringslivsaktører som meg selv ut av den offentlige debatten, sier Mæle, ifølge NA24.


Jens på banen

Frp-lederen mener statsminister Jens Stoltenberg (Ap) nå må svare på om regjeringen står bak Kolbergs utspill.

- Hvis regjeringen støtter Kolbergs utspill, så betyr det i så fall at vi får et nytt skatteregime i Norge. Det vil i så fall være klargjørende foran valget i 2009.

- Kolberg sier at utspillet hans innebærer at de rike kan vente seg flere skjerpelser av formuesskatten.

- Jeg har ikke registrert at den sittende regjeringen har fremmet forslag om å skjerpe formuesskatten. Det kunne være interessant å få en avklaring på dette også, sier Jensen.

Hun tror Kolberg med utspillet sitt prøver å ta oppmerksomheten bort fra det indre livet i regjeringen.

- Jeg tror ikke utspillet hans kommer til å medføre at regjeringen skjerper skattesystemet på noen som helst måte.


- Kolberg bruker Zimbabwe-metoder

Skuffet over Høyre

Jensen benyttet samtidig anledningen til å si hva hun mener om Høyres lunkne forhold til et samarbeid med Frp fram mot valget.

- Jeg syns Høyre burde være mer på offensiven og ikke prate ned det faktum at Frp og Høyre kan få flertall i Stortinget etter valget neste år.

Dersom Høyre åpner for tettere samarbeid og dialog med Frp, vil det åpne for at de to partiene kan meisle ut en politikk sammen i forkant av stortingsvalget, mener Jensen. (NTB)

NORGES MUGABE? Det mener i hvert fall Siv Jensen.
MUGABE-METODER? Siv Jensen mener Martin Kolberg bruker Mugabes metoder.