- Kolberg bruker Zimbabwe-metoder

Frp-leder Siv Jensen gikk hardt ut mot Kolbergs overklasseangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Frp-leder Siv Jensen sammenligner Ap-sekretær Martin Kolbergs angrep på overklassen i Norge med Robert Mugabes angrep på opposisjonen i Zimbabwe.

I et intervju med NRK mandag gikk Kolberg kraftig ut mot det han kaller «den nye overklassen» i Norge. Han mener enkelte av de rike her i landet har kastet seg inn i den politiske debatten på en vulgær måte. Kolberg mener disse menneskene burde holde seg for gode til å kritisere regjeringen så lenge de selv har innrømmet at de knapt betaler skatt til statskassen.

Da partileder Siv Jensen skulle oppsummere Frps arbeid i første halvår 2008, satte mange tilhørere nesten jordbærene i halsen da hun fant det passende å starte ballet med følgende kritikk av Kolbergs utspill:

- Kolberg bruker Zimbabwe-metoder - det kan se ut som om dette er det eneste virkemidlet han har for å true på plass et flertall for regjeringen, sa Siv Jensen.

På spørsmål om hva hun mener med Zimbabwe-metoder, sa Jensen at det er å fjerne de man ikke liker.

Irritert Mæhle

- Men i Zimbabwe dreper man jo mennesker? kom det fra salen med journalister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer