- Kolberg jukser med tall

AUF-leder Martin Henriksen mener partisekretær Martin Kolberg bevisst bedriver tull med tall når han hevder det er flertall i Ap for å beholde dagens statskirke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går gikk Martin Kolberg ut i flere medier og viste til at et flertall på 65 prosent i Ap vil beholde dagens statskirke.

Til TV 2-nyhetene sa partisekretæren rett ut at han «anser det som ikke særlig sannsynlig» med et skille mellom kirke og stat.

Gale premisser

Det gjør Martin Henriksen kraftig provosert. AUF-lederen mener Kolberg bevisst prøver å styre hvor Ap skal lande i det kontroversielle spørsmålet. Både AUF og SV er for et skille.

-  Jeg er opprørt over at Kolberg går så langt i å trekke konklusjoner før debatten er ferdig. Dette kan påvirke debatten på helt gale premisser, sier Henriksen.Tallet på 65 prosent, som Kolberg viser til, er basert på 31 av i alt 48 innkomne svar fra Ap\'s mange hundre lag rundt om i landet.

-  Det er ekstremt forhastet å si at grasrota i partiet er for en fortsatt statskirke basert på flertallet av høringsvarene, slik Kolberg nå gjør. Det blir veldig rart når Kolberg bare sitter med 48 høringssvar fra nærmere 800 lag i partiet, sier Henriksen.

Verken Martin Kolberg eller kulturminister Trond Giske har gått ut offentlig med om de personlig er for eller mot fortsatt statskirke. Men nå synes Henriksen partisekretæren levner liten tvil om hvor han vil ha partiet.

Feil å konkludere

IMOT STATSKIRKEN:AUF og AUF-leder Martin Henriksen er for å skille kirke og stat. Arkivfoto:SCANPIX
IMOT STATSKIRKEN:AUF og AUF-leder Martin Henriksen er for å skille kirke og stat. Arkivfoto:SCANPIX Vis mer

-  Kolberg har sagt at han ønsker en bred debatt og en samlende løsning, da kan han ikke trekke konklusjoner allerede nå, sier han.Martin Kolberg selv avviser at han har hevdet at grasrota i Ap vil beholde statskirka.

-  Det jeg har sagt, og som er min tolkning, er at statskirka som ordning står sterkt i Ap.

Men han innrømmer at utvalget av høringssvar er ganske lite.

-  Derfor er jeg ganske forsiktig i mine uttalelser.

-JUKSER MED TALL: Kolberg mener 65 prosent i Arbeiderpartiet vil beholde statskirken. AUF på sin side, mener Kolberg jukser med tall.