Kolberg-koden

Norges mektigste mann er Arbeiderpartiets generalsekretær Martin Kolberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Martin Kolberg for et par år siden lanserte utrykket «FrP-koden» så gjorde han det klart at han ville erklære Fremskrittspartiet for Arbeiderpartiets hovedfiende gjennom sterkt fokus på fellesskapsløsninger, bedret kommuneøkonomi og bistand til fattige land. På denne måten gjorde han, isolert sett, Fremskrittspartiet en bjørnetjeneste. Fremskrittspartiet fikk i langt større grad klargjort for det norske folk hva vi ønsker og hvilke ambisjoner vi har for landet innenfor bekjempelse av en liberal innvandringspolitikk, stadig økende helsekøer og en bedre samferdselspolitikk. Men han setter samtidig fokus på de sakene som KrF og Venstre har til felles med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, nemlig bistand, liberal innvandringspolitikk og kommuneøkonomi.

Martin Kolberg vet at KrF og Venstre allerede har store restriksjoner mot å inngå i ett politisk regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet, og han vet at KrF og Venstre vil bli enda mer skremt hvis Fremskrittspartiet vokser til over den magiske 30 %-grensen mot 2009.

Derfor tror undertegnede at Martin Kolberg har en langsiktig og bærekraftig plan om å holde Arbeiderpartiet rundt kongens bord i lang tid framover, men undertegnede tror at Martin Kolberg også har skissert en exit strategy for SV. Arbeiderpartiet har påført SV det ene store tapet etter det andre både igjennom klimameldingen, igjennom utenrikspolitikken (Norske styrker i Afghanistan, og NATO-medlemskap), og at det ikke innføres rushtidsavgift eller CO2-rensing fra dag én på Mongstad og Kårstø. Men jeg tror ikke Martin Kolberg er klar for å sende SV ut av regjering ennå, han vil nok vente til de blir ytterligere svekket (og det vil de).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer